23 / 04 / 2024

Konut Birlik Sitesi'ndeki sorunlar vatandaşlarla birlikte çözülecek!

Konut Birlik Sitesi'ndeki sorunlar vatandaşlarla birlikte çözülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Bizim yetkimiz dahilinde olan problemleri ilgili bakanlıklarla sizin adınıza takip ederek çözme sürecine gideceğiz. Bu noktada vatandaşlarımızın sorunlarının takipçisi olacağız ve hep birlikte bu süreci yöneteceğiz" dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Küçükçekmece'de vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakan Kurum, Küçükçekmece İstasyon Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek, vatandaşların kentsel dönüşümle ilgili sorun ve taleplerini dinledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, Küçükçekmece İstasyon Mahallesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde (KİSDER) Konut Birlik Sitesi sakinlerine daha önce söz verilen rezerv alan ve plan çalışması hakkında düzenlenen bilgilendirme toplantısında vatandaşlara hitap etti. 

Küçükçekmece'nin farklı mahallelerinde kentsel dönüşüm, şehrin planlanması ve mahallelerin eksiklerine ilişkin vatandaşlarla görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Kurum, Konut Birlik Sitesi'nin 1989 yılında kurulduğunu, 16 blok ve 2 bin 40 konuttan oluştuğunu söyledi.

Konut Birlik Sitesi ndeki sorunlar vatandaşlarla birlikte çözülecek!

Sitede yapılaşmalardan kaynaklı bazı problemlerin olduğunu ifade eden Kurum, bölgenin rezerv alan sınırları içerisinde yer aldığını belirtti. 

Bakan Kurum, problemlerin çözümü için vatandaşlarla birlikte hareket etmek istediklerini söyledi. Kurum, "Bizim yetkimiz dahilinde olan problemleri ilgili bakanlıklarla sizin adınıza takip ederek çözme sürecine gideceğiz. Bu noktada vatandaşlarımızın sorunlarının takipçisi olacağız ve hep birlikte bu süreci yöneteceğiz. İnşallah burada kimsenin mağdur olmadığı veya mağduriyetin en az şekilde yaşandığı bir sonuçla hep birlikte bu süreçten çıkarız." dedi.

Konuşmasının ardından Kurum, site sakinlerinin kentsel dönüşümle ilgili problemlerini ve çözüm önerilerini dinledi. 

 


Geri Dön