19 / 04 / 2024

Konut fiyat politikasının bir kurum tarafından denetlenmesi gerekiyor!

Konut fiyat politikasının bir kurum tarafından denetlenmesi gerekiyor!

Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, yaptığı açıklamada "Konut fiyat politikasının bir kurum tarafından denetlenmesi gerekiyor" dedi.



Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, Anadolu Ajansı muhabirine konut sektörü ile ilgili bazı açıklama yaptı.

Hükümetin konut sektörünün farkında olmasının kendileri için çok ciddi bir artı olduğunu dile getiren Doğan Dağ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kendi sektörlerinden olmasının kendilerine ciddi artılar getirdiğini de kaydetti.

Dağ, 2018-2019 yıllarında ülkenin yaşadığı krizden sağlıklı çıkmasında Maliye ve Hazine Bakanlığı’nın emeğinin görmemezlikten gelinemeyeceğini belirterek, faiz oranlarının aşağı çekilmesinin sektöre kan getireceğini dile getirdi.

Tüketiciye güven getirilmesi gerektiğini de söylerine ekleyen Dağ, “Tüketici şu anda tüketici güvensizlik endeksi içerisinde. Sektöre değil kendisine güvensizliği var. Acaba kriz farklı bir yöne evirilecek mi diye güvensizliği var. Ülkede komplo teorisyenleri çok. Bu komplo teorisyenlerinin 'döviz yükselecek, kriz farklı bir hale gelecek' deyip vatandaşı yanlışa sürüklemeye çalışması bizim dezavantajımız.” diye konuştu.

"Konut fiyat politikasının bir kurum tarafından denetlenmesi gerekiyor"

Doğan Dağ, vatandaşın konuta ihtiyacı olduğuna, bu konut ihtiyaçlarında vatandaşa doğru fiyat sunabilmenin önemiyle ilgili olarak da konuştu. Dağ, konut fiyat politikasının bir kurum tarafından denetlenmesi gerektiğini belirtti.

Yurt dışında yaptığı araştırmalarda, edinimlerde bir belediyenin bile sınırları içerisinde yapılacak konutun tipolojisine karışabildiğini söyleyen Dağ, “Burada plan notlarında belediye şu kadar kiralık şu kadar satılık konuta ihtiyaç var diyebiliyorsa bu o ülkede konut enflasyonun olmaması için yapılan davranış biçimidir. Bu ancak belediyelerin de dahil edilmesiyle olacaktır.” dedi.

Gayrimenkul sektörünün mevduat kadar güçlü bir sektör olduğunu söyleyen Dağ, sözlerini şu şekilde tamamladı: “İki yıl ciddi bir kriz yaşanmasına rağmen hiçbir vatandaş banka ile ilgili ciddi bir sıkıntı yaşamadı. Konut sektörü piyasada mevduat sektörü kadar güçlü.” 

Doğan Dağ: Şu anda konuta yatırım yapma dönemi!

2019'un ilk 3 ayındaki konut satışı 2020'nin ilk 15 gününde yapıldı!


Geri Dön