23 / 04 / 2024

Konut fiyatları düşecek mi? İşte konut fiyatları ile ilgili son gelişmeler!

Konut fiyatları düşecek mi? İşte konut fiyatları ile ilgili son gelişmeler!

Haziran ayı Konut Fiyat Endeksi verisi belli oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası merakla beklenen verileri açıkladı. İşte detaylar!



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Haziran ayı Konut Fiyat Endeksi verisini duyurdu. Bu verilere göre, Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek için hesaplanan Konut Fiyat Endeksi’ne göre (KFE) 2022 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 9 oranında artarak 469,8 seviyesine ulaştığını saptadı. Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 160,6 oranında artan KFE, aynı dönemde reel veri olarak yüzde 47,0 oranında artış gösterdiği belirlendi.

İstanbul,  Ankara  ve İzmir’in konut fiyat endekslerindeki son gelişmeler değerlendirilmeye alındığında 2022 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre, sırasıyla 9,7, 9,3 ve 8,1 oranlarında artış olduğu doğrulandı. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırası ile yüzde 184,9, 165,4 ve 150,9 oranlarında artış oldu.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJELERİ EV KİRALARINI DÜŞÜRECEK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini açıkladı. TOKİ kapsamında 81 ilde yapılacak olan sosyal konut başvurularına dair Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu detayları verdi; "TOKİ ile beraber 1 milyon 170 bin vatandaşımızı ev sahibi yaparak ekonomik, sağlıklı, güvenli konut üretiminde dünyada bir eşi daha ve benzeri olmayan bir başarıya imza atmış bulunmaktayız. Ülkemizin 81 şehrinde süratle toplu konut projelerine devam ediyoruz. Şimdi de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesine başlıyoruz. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımızın sabırsızlık ile beklediği bu proje çok yakında sonuca varacak. Sıfır atık uyumlu, enerji verimli malzemeler ile yapılacak bu sosyal konut projesinde yenilenebilir enerji sistemi de kullanılacaktır. Bu adım son dönemde ciddi şikayet konusu olan kira fiyatlarının da düşmesine neden olacaktır.

TOKİ projelerine devam ediyor! 204 iş yeri sahiplerini bekliyor! İşte detaylar!

Fındık fiyatları ile ilgili beklenmedik gelişme! İşte detaylar!

Bankalar yeni kredi faiz oranlarını duyurdu! İşte Halkbank, ING, Vakıfbank, Ziraat bankası faiz oranı…


Geri Dön