26 / 04 / 2024

Konut fiyatları ne zaman artacak?

Konut fiyatları ne zaman artacak?

MESA Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, konut fiyatlarının 2018'in ikinci çeyreğinden itibaren artmaya başlayacağını söyledi.



 

Mesa Cadde projesinin lansmanı bugün Çırağan Sarayı'nda gerçekleşti. Lansman'da sektörle ilgili açıklamalar yapan MESA Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mert Boysanoğlu konut fiyatlarına da değindi.

Ev almak için en uygun zamanın olduğunu söyleyen Mert Boysanoğlu, inşaat malzemelerine gelen zamların henüz konut fiyatlarına yansımadığını bu nedenle şu an konut fiyatlarının düşük olduğunu söyledi.

Mert Boysanoğlu konuyla ilgili olarak: "Konut fiyatları şu an çok düşük, maliyetler fiyatlara yansıladı. Önümüzdeki dönemlerde bu maliyetler mecburen fiyatlara yansıyacağı için fiyatlar da artacak." dedi.

Düşük fiyatları herkes değerlendirsin

İnşaat malzemelerine gelen zamların konut fiyatlarına yansıyacağını bu nedenle de konut fiyatlarının 2018'in ikinci çeyreğinden itibaren artmaya başlayacağını söyleyen Mert Boysanoğlu, sektördeki düşük fiyatları herkesin değerlendirmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Arsa fiyatları çok yüksek


Arsa fiyatlarının çok yüksek olduğunu söyleyen Mert Boysanoğlu, "Ucuza arsa üretemediğimiz sürece, ihtiyacı olan kişilere konut üretmemiz mümkün değil. Biz yüksek arsa fiyatları nedeniyle konuta aç olan kesime konut üretemiyoruz." dedi. Arsa fiyatlarının haddinden fazla olduğunu söyleyen Mert Boysanoğlu, "Kanayan yaraya merhem olmak istiyoruz." dedi.

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 


 


Geri Dön