25 / 04 / 2024

Konut fiyatları önümüzdeki haftadan sonra nasıl seyredecek? İşte o açıklama!

Konut fiyatları önümüzdeki haftadan sonra nasıl seyredecek? İşte o açıklama!

TÜGEM (Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği) Başkan Yardımcısı Mustafa Koçak, önümüzdeki haftada emlak piyasasının geleceği durum hakkında uyarılarda bulundu. Koçak, geleceğe dair fiyat seyrine ilişkin de önemli bilgiler paylaştı.



Koçak, özellikle de önümüzdeki hafta ve sonrasındaki emlak piyasasındaki durumları göz önünde bulundurdu. Bu zaman sürecindeki piyasadaki oluşabilecek riskler hakkında bazı uyarıları dile getirdi. TÜGEM Başkan Yardımcısı Mustafa Koçak, mayıs ayındaki konut satışları hakkında yaptığı açıklamaların detayları haberimizde…

Konut fiyatları önümüzdeki haftadan sonra nasıl seyredecek? İşte o açıklama!

“Emlak piyasasında stoklar azalırken yeni yapı ruhsatlarında düşüş devam ediyor”

Konut satışlarındaki düşüşün birçok etkene dayandığını açıklayan Koçak, bu etkenler hakkında şunları söyledi: “Enflasyonun etkisiyle fiyatlar önemli ölçüde artış gösterdi.  Yapı ruhsatı başvurularında da belirgin bir azalma gözlemliyoruz. Bu azalma da paralel olarak yeni inşaatların sayısını azaltıyor. Bu azalmada inşaat maliyetlerinin de etkisini söylemek mümkün. Etkilerden en önemlilerinden biri  de ne yazık ki Şubat ayındaki yıkıcı deprem.  Depremin etkisiyle birlikte, eski binalardaki hareketlilik dikkat çekici bir şekilde arttı. Ancak, eski binalarda yaşayan insanlar, yeni bir binada ev sahibi olma maliyetini karşılayamadıklarında ne yapacaklarını düşünmek zorunda kaldılar. Bu durumda, kiralamaya yönelerek çözüm buldular. Ancak, bu durum kiralık konut talebini artırdığı için zaten yükselen kira fiyatlarını daha da artırıcı bir etki yarattı.”


Geri Dön