25 / 04 / 2024

Konut fiyatlarındaki artış, küçük dairelere olan talebi yükseltti!

Konut fiyatlarındaki artış, küçük dairelere olan talebi yükseltti!

Konut fiyatlarındaki artış insanların taleplerini değiştirmeye başladı. Özellikle Anadolu’da insanların tercihleri büyük ve geniş daire alanları olurken günümüz itibariyle, küçük dairelere olan talep yükselmeye başladı.



EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Ahmet Durmuş; konut fiyatlarındaki artışın insanların ev seçimlerini de etkilediğini belirtti.

EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Ahmet Durmuş; ; “Hane halkı büyüklüğünün gerek ülke genelinde gerekse il bazında düşüş göstermesi ile birlikte yeni üretilen konutlarda da taleplerin özellikle son 15 yılda değişkenlik gösterdiği bariz bir şekilde hissedilmektedir. Özellikle Anadolu’da insanların tercihleri büyük ve geniş daire alanları olurken günümüz itibariyle taleplerinde yavaş yavaş değişkenlik gösterdiği, geniş ve büyük daire alışkanlıklarının daha küçük dairelere yöneldiği gözlemlenmektedir.  İnsanların gerek küçük daire tipleri gerekse alansal olarak daha küçük daire tiplerini tercih etmesinin bir diğer sebebi ise konut fiyatlarındaki artışlardan kaynaklanmaktadır. Konut fiyatlarındaki artışların birkaç sebebi bulunmakta olup, en önemli etkenleri arsa fiyatlarındaki artışla birlikte inşaat maliyetlerindeki artışlardan kaynaklanmaktadır.” ifadelerini kullandı.


Geri Dön