26 / 04 / 2024

Konut hesabıyla alınan evlerde tapu harcı sıfıra inebilir!

Konut hesabıyla alınan evlerde tapu harcı sıfıra inebilir!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, konut hesabı uygulamasında devlet katkısı tutarını 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardıklarını ve bu program kapsamında alınacak konutlarda alınacak tapu harcını, Bakanlar Kurulu kararıyla sıfıra kadar indirme imkanının getirildiğini açıkladı



 

Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmelerine başlanan Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'na ilişkin sunumunda, tasarı ile ihracatçılara teşvikler getirdiklerini, bunlardan birinin de Özel Tüketim Vergisine ilişkin olduğunu belirtti.

-"Ekonomide çarklar dönüyor"

Ekonomide çarkların döndüğünü söyleyen Ağbal, çarkların daha da hızlanması, büyüme ivmesinin devam etmesi için gayret gösterdiklerini belirtti. Ağbal, "Geçen sene felaket tellallığı yapanlar, bugün biz bu düzenlemeleri getirdik diye sanki ekonomide bir sorun varmış gibi bir ifade kullanıyorlar veya bir argüman geliştiriyorlar. Bunların hiçbiri geçerli değil. Türkiye ekonomisi çok güçlü bir şekilde büyüme hikayesine devam ediyor." değerlendirmesini yaptı.


Bir taraftan ekonominin büyüdüğünü, bir taraftan da ekonominin damarlarına kan verecek güçte bir bütçeye sahip olunduğunu belirten Ağbal, "Burada artık 2017'nin başındaki koşullar değil, 2018'in, 2019'un ve 2020'nin gelişen ve büyüyen Türkiye ekonomisinin koşulları var." dedi.

 

Tasarıda, tasarrufu destekleyici düzenlemelere de yer verildiğini aktaran Ağbal, konut hesabı uygulamasında devlet katkısı tutarını 15 bin liradan 20 bin liraya, katkı oranını da yüzde 20'den 25 çıkardıklarını söyledi. Ağbal, bu program kapsamında alınacak konutlarda alınacak tapu harcını, Bakanlar Kurulu kararıyla sıfıra kadar indirme imkanının getirildiğini açıkladı.

 

 

 


Geri Dön