19 / 04 / 2024

Konut kiraları için de önlem bekleniyor!

Konut kiraları için de önlem bekleniyor!

TUSE Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Durak, Koronavirüs (Covid-19) salgınının kira sözleşmelerine etkisini değerlendirdi.



TUSE Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Durak, Koronavirüs (Covid-19) salgınının yol açtığı, içinde bulunduğumuz bu olağanüstü durum, birçok sözleşme ilişkisi gibi, kira sözleşmelerini de yakından etkilediğini açıkladı. 

İlk Haber'de yer alan habere göre; salgın döneminde alınan önlemlerde iş yeri kiralarıyla ilgili de yasal bir düzenleme yapıldığından bahseden Durak, “Düzenlemeye göre;1 Mart ile 30 Haziran 2020 tarihleri arasında işyeri kiralarının ödenememesi hâlinde, işyeri sahiplerinin kiracı hakkında tahliye davası açma ve kira sözleşmesini feshetme haklarını kullanabilmeleri yasaklandı” dedi.

İş yerleri için yapılan düzenlemenin, bu dönemde açılacak tahliye davalarının, sosyal ve ekonomik açıdan ağır sonuçlara yol açabileceği öngörüsüyle yapıldığını ve doğru bir karar olduğundan bahseden Durak, “En kısa zamanda konut kiraları için de benzer önlemlerin alınması gerekmektedir. Kirada yaşayan milyonlarca insan için yaşadıkları evlerin yasal olarak güvence altına alınması ertelenemeyecek, önemli bir ihtiyaçtır” açıklamasında bulundu.

İş yeri ve konut kiralarıyla ilgili hangi haklar alındı?

İş yeri kiralarının ödenmemesi feshi ve tahliye nedeni olmayacak!


Geri Dön