20 / 04 / 2024

Fahiş konut kiraları için tavan sınırı önerisi!

Fahiş konut kiraları için tavan sınırı önerisi!

Enflasyonda yaşanan hızlı yükseliş konut kiralarındaki limitlerin de zorlanmasını sağlıyor. Mart'ta senelik yükseliş yüzde 26’ları bulurken, sektör temsilcileri yükselişlere geçici olarak bir tavan sınırın getirilmesine ilişkin tavsiyede bulundu.



Yeni konutta arzda düşüş yaşanmasına ek olarak mevcut üretimin de üst segmentte yaşanması ve hızla artan enflasyon, kiralık konutların fiyatlarını tavan yaptırdı. Gelirlerde yaşanan yükselişlerin kira zamlarından düşük seyretmesiyle beraber kira ödeme riskiinde artış olurken, sektör temsilcileri kira fiyatlarına geçicişekilde zam sınırlamasının getirilmesine ilişkin tavsiyede bulundu. Konutta kira yükselişlerinin yeni kiracıları ve 5 senesini tamamlayan kiracıları daha çok zor duruma soktuğu, bu sebeple mahkemelerdeki tahliye ve uyarlama davalarının rekora koştuğu vurgulanırken, sektör temsilcileri yükselişlere yüzde 25-26 gibi bir sınır koyulması, 5 senesini tamamlayan kiracıdan bölge rayiç bedeli talep etme süresinin 7 ila 8 seneye yükseltilmesi ve kira yardımı şeklinde desteklerin verilmesiyle problemin çözülebileceğini dile getiriyor.

Fahiş konut kiraları için tavan sınırı önerisi!

Peki kiralık ev fiyatları düşecek mi? Ev kiralarındaki fahiş artışlar engellenebilir mi? İşte sektör temsilcilerinin konuya ilişkin dikkat çeken açıklamaları...


Geri Dön