24 / 04 / 2024

Konut kredi faizleri yeniden yükselmeye başladı!

Konut kredi faizleri yeniden yükselmeye başladı!

Yaklaşık dört aydır düşüş yönünde hareket eden konut kredisi faizleri bugün itibariyle yeniden yükselmeye başladı. Artan dolar kuruyla ilk konut kredisi faiz artış haberi geldi... 



Konut kredisi faiz oranları Haziran ayından itibaren düşüş yönünde hareket ediyordu. Merkez Bankası’nın politika faiz indirimleri ile yüzde 1’in altına kadar inen faiz oranları Suriye harekatı dolayısı ile gelen yaptırımlar ve yükselen dolar kuru karşısında yeniden yükseliş yönüne döndü. 

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) bugün kampanyalı konut kredisi faiz oranlarında artış uyguladı. Konut kredisi için yüzde 1.15 faiz oranı ile kredi kullandıran banka faiz oranlarını yüzde 1.22’ye çekti. Bankanın tabela konut kredisi faizleri ise yüzde 2.58 ile bankalar arasındaki en yüksek seviyede. 

Konut kredisi faizlerindeki artış haberi tüketiciyi tedirgin etti. Diğer bankaların faiz oranlarında artışa gidip gitmeyeceği merak konusu oldu. 

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; Faizlerin düşmesi ile Ağustos ayında konut sektöründe ciddi bir talep artışı gerçekleşmişti. 2018 yaz aylarından sonra uzun süre zor zamanlar yaşayan sektörün seyrinin nasıl devam edeceği merak konusu oldu. 

TEB Konut Kredisi Hesaplama 

TEB’in güncel konut kredisi faiz oranları ile 100.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde 10 yıl vade için kredinin aylık taksitleri yaklaşık 1.6000 TL oluyorç Kredinin masraflar hariç geri ödemesi ise 191.000 TL’ ye karşılık geliyor.

 

Ekim ortasında konut kredisi faiz oranlarında son durum!

En uygun konut kredisi veren bankalar!


Geri Dön