18 / 04 / 2024

Konut kredilerinde ipotek!

Konut kredilerinde ipotek!

Konut kredilerinde ipotek tesisi nasıl kuruluyor? İpotekli konut kredisi nasıl kullanılıyor? İşte ipotekli konut kredisi ile ilgili yapılan gayrimenkul satışları hakkında merak ettikleriniz bu haberde...



Konut kredilerinde ipotek!

Konut almak için, sıkça karşılaşılan yöntemler arasında kredi başvurusunda bulunan kimsenin sahip olduğu ya da bir başka konutun üzerinde ipotek tesis edilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre konut kredilerinde ipotek nedir, nasıl tesis edilir diyorsanız hemen yanıtlayalım.


İpotekli konut kredisi; yukarıda da belirttiğimiz gibi, konut kredisi ile alınan evlerde satın alınan konutun ya da bir başka konutun üzerine ipotek tesis edilmesi olarak tanımlanıyor. İpotek, bankanın verdiği kredi karşılığında aldığı teminat olarak konutun üzerinde kuruluyor.


Konut kredisinin ödenmemesi durumunda teminat olarak gösterilen konut satışa çıkarılıyor ve borç bu satıştan elde edilen gelir ile kapatılıyor.


Söz konusu ipotekli kredi, ticari taşınmazlar üzerinde de kurulabiliyor.


İpotekli konutun satışı:

İpotekli konutu satmayı düşünen kişi, bankadan kendisi adına tesis edilecek bir başka kredi ile de borcu kapatıp ipoteği kaldırabiliyor. Bu durumda zaten satış normal bir satışa dönüyor. Ancak yeni kredi konut edinme amacı taşımadığından KKDF ve BSMV’ye tabi olacaktır.



Konut kredisi borcu başkasına devredilebilir mi?
Tüketici hakları konut kredisi dosya masrafı iadesi!





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön