23 / 04 / 2024

Konut kredisi dosya masrafı iadesi nasıl alınır?

Konut kredisi dosya masrafı iadesi nasıl alınır?

Yargıtay Kararları gereğince, bankaların ne için aldıklarını açıklayamadığı ve gerekli olmadan alınan dosya masraflarını iade etmeleri gerekiyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi nasıl alınır? İşte konut kredisi dosya masrafı iadeleri..



Konut kredisi dosya masrafı iadesi nasıl alınır?

Yargıtay Kararları gereğince, bankaların ne için aldıklarını açıklayamadığı ve gerekli olmadan alınan dosya masraflarını iade etmeleri gerekiyor.


Konut kredisi dosya masrafının iadesi için öncelikle, bankaya bir dilekçe ile başvuruda bulunuyor. Dilekçe ile bankadan alınan dokümanla dosya masrafının ne kadar kesildiği tespit ediliyor.


Kesilen dosya masrafı bedeline göre Tüketici Hakem Heyetine veya Tüketici Mahkemesine müracaat ediliyor.


2014 yılında dosya masrafı adı altında kesilen tutar 1.161,67 TL’nin altında olduğu takdirde yaşadığınız yerin ilçe kaymakamlığında bulunan hakem heyetine; 1.161,67 TL’nin üstünde ise tüketici mahkemelerine müracaat edilebiliyordu. 


Ancak, 2015 yılı için düzenlenen parasal sınırlamalara göre, Tüketici Hakem Heyetine müracaat edilmesi için en az talep edilecek ücretin 2.200 Türk Lirası olması gerekiyor.


Buna göre 2.200,00 TL'nin altındaki dosya masrafları için Tüketici Hakem Heyetine, bu sınırın üstündeki dosya masraflarının iadesi için ise Tüketici mahkemelerine müracaat edilebiliyor.


Konut kredisi devri mümkün mü?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön