19 / 04 / 2024

Konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır?

Konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır?

Ev alacak vatandaşları yakından ilgilendiren ekspertiz ücretlerinin nasıl geri alınacağı merak konusu oldu. Peki, konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır? İşte detaylar...



Ev satın almak isteyen vatandaşlar tarafından konut için ekspertiz ücretleri isteniyor.  Takvim'de yer alan habere göre; Vatandaşlar gittikleri bankalara göre istenen ekspertiz ücretini bankalara ödedikten sonra kendilerine bir fatura veriliyor. Eğer banka ekspertiz ücretinin faturasını prosedürdeki gibi teslim etmiyorsa yandı. 1250 TL'ye kadar istenebilen ekspertiz ücretinin ödemesi müşteriye geri verilecek. Kimi zaman 1 aylık konut kredisi taksiti kadar istenebilen bu ekspertiz ücret geri alınabiliyor. 

Bankaların konut kredisi almak için gelen müşterilerine karşı sorumlulukları vardır. Ekspertiz ücreti ödemeleri bankadan bankaya değişiyor. Bazı bankalar neredeyse 1 aylık taksit kadar ekspertiz ücreti isteyebilir. 900-1250 TL arasında değişen bu ekspertiz ücreti karşılığında verilen faturada yer alıyor.

Bankanın kendi kestiği faturanın geçerliliği yok. Ekspertiz çalışmasını yapan firmalar, müşterinin adına düzenlenmiş faturayı sunuyor. Banka da bu faturayı müşteriye veriyor. Eğer kendi kestiği faturayı verirse müşteri kabul etmeyebilir. 

Konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır?

Ekspertiz ücretleri nasıl geri alınabilir?

Konut kredisi için ekspertiz ödemesi yapan vatandaşlar ücretlerin nasıl geri alınacağını merak ediyor. Firmadan fatura kesilmeyen müşteri Tüketici Hakem Heyeti'ne giderek durumun iadesi için talepte bulunuyor.Ekspertiz sonrası heyet durumu inceler ve vatandaşların haklılıkları kabul eder ise ödenmiş olan ekspertiz ücretinin geri iade edilmesini ister.

Konut kredisi faiz oranları Eylül'ün üçüncü haftası ne oldu?

Şehit, gazi ve yakınlarına faizsiz konut kredisi müjdesi!


Geri Dön