19 / 03 / 2024

Konut kredisi faiz oranları haftanın son gününde ne oldu?

Konut kredisi faiz oranları haftanın son gününde ne oldu?

Kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarını güncelliyor. Rekor satışlara sebep olan konut kredisi faizleri ne oldu? İşte detaylar...



Konut almak isteyen vatandaşların yakından takip ettiği konut kredi faiz oranları güncellendi. Kamu bankalarından Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, konut kredisi faiz oranlarının yükseltildiğini açıkladı. 

Ekonomide yaşanan gelişmelerle birlikte konut kredisi faizlerinde de güncellemeler yapıldı. Sözcü'de yer alan habere göre; üç kamu bankası konut kredisi faiz oranlarını yükseltti. Özellikle sıfır ve ikinci el konut alacak vatandaşlar konut kredisi faiz oranlarının ne kadar olduğunu ve faizlerin ne kadar yükseltildiğini araştırıyor. İşte Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank tarafından güncellenen konut kredisi faiz oranları...

İKİNCİ EL KONUT KREDİSİ FAİZLERİ NE KADAR?

Bankalar ikinci el konutlar için kredi kampanyası şartlarını güncelledi. İkinci el konutlarda kredi faizi yüzde 0.79'dan yüzde 0.87'ye çıkarıldı. İkinci el konutlarda kampanya ilk etapta yüzde 0.74 faiz, 180 ay vade ve 1 yıl geri ödemesiz kampanya başlatılmıştı. İkinci el konut almak isteyen vatandaşlar 120 ay vade ve yüzde 0.87 oranında faiz oranıyla kredi alabilecek. 

SIFIR KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Yeni (sıfır) konutlar için yüzde 0,64 ile 180 ay vadeye kadar, üç büyük şehirde (İstanbul,  Ankara  ve İzmir) azami 750 bin TL’ye kadar; diğer şehirlerde azami 500 bin TL’ye kredi çekilebiliyor. 

KONUT KREDİLERİNDEKİ ARTIŞ

Kamu bankalarının 1 Haziran 2020'de açıkladığı kredi paketi sonrasında konut kredilerinde tarihi rekrolar yaşanıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, 5 Haziran ile 26 Haziran arasındaki 21 günde bankaların konut kredisi hacmi tam 18 milyar 931 milyon TL arttı ve 230 milyar 881 milyon TL'ye yükseldi. 

Söz konusu dönemde konut kredisi artışının miktar olarak 16 milyar 994 milyon TL'si, oran olarak da yüzde 89,8'i kamu bankalarından oldu. Bu dönemde kamu bankalarının konut kredisi hacmi 142 milyar 153 milyon TL'ye yükseldi. Son üç haftalık süreçte özel bankalar ise nette sadece 1 milyar 937 milyar TL'lik konut kredisi kullandırdı.

Konutta kredili satış rekoru!

100 bin TL'lik konut kredisinin taksitleri ne oldu?


Geri Dön