28 / 03 / 2024

Konut kredisi faizleri yeniden arttı!

Konut kredisi faizleri yeniden arttı!

Konut kredisi faiz oranları yeniden güncellendi. Bankaların konut kredisindeki faiz oranlarını yükseltmesiyle ev alacak olan vatandaşlar en düşük konut kredisi faiz oranı veren banka hangisi, en düşük konut kredisi faizi ne kadar olduğunu araştırıyor..



Ev sahibi olmak isteyen binlerce kişiye bir kötü haber de kamu bankalarından geldi. Düşük faiz oranlarıyla konut kredisi kampanyası düzenleyen kamu bankaları, dün itibariyle aldığı ani bir kararla konut faiz oranlarını yeniledi,. En düşük faiz oranı ise 0.87 olarak açıklandı. Konut kredisi faiz oranları düşmesinin ardından bir süre daha faiz oranlarının düşmesi düşünülüyordu ancak kamu bankaları faiz oranlarını güncelledi. Normalleşmeye destek amaçlı yapılan bu uygulama ile ikinci el ev satışları büyük oranda patlamış, sıfır ev fiyatlarında ise pek ilerleme kaydedilmemişti. Sıfır ev satışları için düşük faizli kredi beklenirken, kamu bankaları ani bir faiz güncellemesi yaptı. Peki en uygun konut kredisi veren bankalar hangisi, en düşük konut faiz oranı kaç para oldu? İşte tüm merak edilenler....

KONUT KREDİ FAİZ ORANLARI DÜŞER Mİ?

Normalleşme sürecinde başlayan konut kredisi düşük faiz kampanyaları artık yükseldi. Koronavirüs salgınının ardından yapılan çalışmalardan birisi olan düşük faizli konut kredisi kampanyaların güncellemeye başladı. İkinci dalga konuşulmasının ardından düşük kredili konut faiz oranlarından da düşeceği konuşulmaya başlandı. Ancak kamu bankalarından henüz konut kredisi faiz oranı tekrar düşecek mi sorusuna henüz cevap gelmedi.

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI YENİDEN ARTTI!

Vakıfbank : 1.05
İş Bankası: 1.15
Garanti Bankası: 1.21
ING Bank: 1.19
TEB: 1.15
Ziraat Bankası: 1.05
Halkbank: 0.87
Denizbank: 1.24
Burgan Bank: 1.30
QNB Finansbank: 1.36
Şekerbank: 1.54

Konut kredisi çekecekler dikkat! İşte krediye göre ödenecek tutar!

12 ay ödemesiz konut kredisi için ödeme tablosu!


Geri Dön