16 / 04 / 2024

Konut kredisi faizleri yeniden düşürülmeli!

Konut kredisi faizleri yeniden düşürülmeli!

Kamu bankaları Haziran ayı başında konut kredisi faiz oranlarını tarihin en düşük seviyesine çekmişti. Son günlerde ise artan döviz kurları kredi faiz oranlarının tekrar yükselmesine sebep oldu. Kredi faizleri düşürülürse gayrimenkul sektörü yeniden canlanacak...



Haziran ayı itibariyle gayrimenkul sektörü de dahil olmak üzere birçok sektörde normalleşme adımları atıldı. 

Kamu bankaları Haziran ayı başında konut kredisi faiz oranlarını tarihin en düşük seviyesine çekti. Hakimiyet Gazetesi'nden Şengül Gürbüz'ün haberine göre; konut kredisi faizleri son 3 haftadır yükselişe geçti. Tekin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Tekin, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haziran ayı itibariyle birçok sektörde normalleşme adımlarının atıldığını belirten Tekin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Tekin, özellikle son 10 yıla damgasını vuran inşaat sektörünün tekrar eski gücünü kazanarak piyasaları biran önce canlandırması gerektiğine dikkat çekti. 

İnşaat sektörü ile ilgili açıklamalar yapan Tekin, son bir kaç yılda yaşanan ekonomik sıkıntının en çok müteahhitleri etkilediğini söyledi. 

Konut kredisi faizleri yeniden düşürülmeli!

Ekonomik sorunların yanı sıra tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de etkilerini gösteren koronavirüs salgınının birçok sektöre olduğu gibi inşaat sektörüne de ağır darbe vurduğunu dile getiren Tekin, şunları kaydetti:

“Pandemi süreci inşaat sektörünün yaşadığı zorlukların adeta tuzu biberi oldu. Yaklaşık 100 kalemi bünyesinde barındıran sektörümüz piyasaların da umut kapısıdır. Yükselen sadece inşaatlar değil insanların da umutlarıdır.

Haziran ayı başlarında normalleşme adımları atan ülkemiz, özellikle kredi faiz oranlarının düşürülmesi ile bir an önce toparlanma sürecine girmişti. Sektörümüz tekrar hareketlenmeye başlamış, talepler artmıştı. Tabiki sektörümüzdeki hareketlilik iç piyasayıda canlandırmıştı. Bu canlılık bizleri tekrar heyecanlandırmış ve hedeflerimizi yükseltmeye itmişti.

Maalesef ki son günlerde küresel ekonomik krizin etkileri yine piyasaları alt üst etmeye yetti. Artan döviz kurları, kredi oranlarının yükselmesine sebep oldu. Umuyoruz ki Merkez Bankası başta olmak üzere tüm kamu ve özel bankalar kredi notlarında bir düzenleme yaparak kredi faiz oranlarını düşürür ve sektöre can suyu olur.” 

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu?


Geri Dön