23 / 04 / 2024

Konut kredisi için hangi kriterler isteniyor?

Konut kredisi için hangi kriterler isteniyor?

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için bankalar tarafından sunulan konut kredisi için bir takım kriterler bulunuyor. Peki, bankalar konut kredisi için hangi kriterlerin karşılanmasını istiyor.



Ev almak isteyenler veya yatırım yapmak amacı ile nakit ihtiyacı olan pek çok kimsenin tercih ettiği yol konut kredisi oluyor. Ekogündem'de yer alan habere göre; Konut kredisi için başvuran herkese konut kredisi verilmiyor. Konut kredisi verilirken belli koşulların karşılanması isteniyor. 

İlk olarak ev alacak kişiler alacakları evin tapusu ile beraber hangi bankadan kredi çekmek istiyorlarsa  o bankanın şubesine gitmeleri isteniyor. Bankada görevli tarafından ilk olarak konut kredisi başvuru formu verilir ve formun doldurulması istenir. Kişinin kimlik numarasına göre kredi notu ve kredi sicil sorgulaması yapılır ve böylece krediye uygun olup olmadığı incelenir. 

Eğer kişi bu adımı da geçerse banka kişiden konut kredisi ekspertiz ücreti talep eder ve bu ödemenin yapılması ile beraber konut kredisi eksper raporu çıkarılarak konutun değeri konulur ve buna göre çıkan rakamın yüzde 80’i kadar kredi kullanılmasına izin verilir. Geriye kalan yüzde 20 oranında miktar ise konut kredisi peşinatı olarak kişiden tahsil edilir.

Konut kredisi için hangi kriterler isteniyor?

Tüm işlemlerin tamamlanmasının ardından genellikle konut kredisi işlem onay süresi 3 veya 4 gün sürer ve konut kredisi ekspertiz işlemi daha kısa sürede biterse 1-2 gün içinde dahi sona erebilir. Tüm bu adımlarda bitmesinin ardından banka tarafından satış süreci başlar ve tapu dairesinde randevu alınarak banka avukatı ile beraber konutu almak isteyen kişi ve satışı birlikte tapuya giderler satış işlemi yapılır.

Banka avukatı bu esnada tapu kütüğü kaydına banka adına tapuya ipotek şerhi koydurulur ve konut kredisi borcu bitene kadar tapuya ipotek şerhi uygular.

Konut kredisi kullanımına Kovid-19 dopingi!


 


Geri Dön