29 / 03 / 2024

Konut kredisi kaç yaşına kadar verilir?

Konut kredisi kaç yaşına kadar verilir?

Konut kredisi başvuru koşulları değişmekle birlikte risk ve istihbaratında olumsuzluğu bulunmayan ve gelirini belgeleyen kimseler, konut kredisi kullanabiliyor. Peki, konut kredisi kaç yaşına kadar verilir?



Konut kredisi kaç yaşına kadar verilir?

Konut kredisi başvuru koşulları bankadan bankaya değişmekle birlikte risk ve istihbaratında olumsuzluğu bulunmayan ve gelirini belgeleyen kimseler, konut kredisi kullanabiliyor.


Kredinin onaylanması için minimum hane halkı gelirinin 1000 TL olması gerekiyor. Kredi kullanılacak konut, şehir içinde ya da dışında bir apartman katı, bahçeli ev, dükkân, mağaza, büro olabiliyor. 


Kredi koşulu olarak; Sadece inşaatının bitmiş olması ve iskânının (yapı kullanma izin belgesinin) alınmış olması gerekiyor. 


Ancak konut kredisinde yaş sınırı bulunuyor. Belli bir yaşın üstündeki kimselere konut kredisi kullandırılmıyor. Peki, konut kredisi kaç yaşına kadar verilir?


Konut kredisi kullanabilmek için maksimum yaş sınırı 65’tir.


Konut kredisi kullanacak kişinin yaşı ve kredinin vadesi toplamı 70’i aşmaması gerekiyor. Örneğin 65 yaşındaki kimselerin kullanabileceği kredinin vadesinin maksimum 5 yıl olması gerekiyor.



Konut kredisi en fazla kaç ay vadeyle alınır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön