24 / 04 / 2024

Konut kredisi en fazla kaç ay vadeyle alınır?

Konut kredisi en fazla kaç ay vadeyle alınır?

Ev sahibi olmak isteyen ancak elinde yeterli miktarda nakit parası bulunmayan kimseler, bankaların sunmuş olduğu banka kredilerini kullanabiliyor. Peki, konut kredisi en fazla kaç ay vadeyle alınır?



Konut kredisi en fazla kaç ay vadeyle alınır?

Ev sahibi olmak isteyen ancak elinde yeterli miktarda nakit parası bulunmayan kimseler, bankaların sunmuş olduğu banka kredilerini kullanarak uzun vadede düşük faiz oranları ile bu isteğini gerçekleştirebiliyor.


Konut kredilerinin sunmuş olduğu olanaklar ve kredi vermek için kişilerde aradığı kriterler bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Ancak genel olarak kişinin çekmek istediği krediyi ödeyecek şekilde gelir elde etmesi, aranan ilk koşullar arasında yer alıyor.


Aylık geliri, konut kredisi taksitlerini ödemeye uygun olmayanların konut kredisi başvuruları onaylanmıyor. Krediyi ödeyebileceğini düşünenlerin istedikleri bankadan başvuru formu alarak işe başlamaları gerekiyor. 


Gerekli formu doldurduktan sonra ise diğer gerekli olan belgeler ile birlikte şubeye teslim ediliyor. Ancak banka başvuru işleminin gerçekleşebilmesi için bazı belgeler istiyor. 


Genel olarak konut kredisi başvurularında; Nüfus cüzdanı; İkametgah ve Gelir belgesi isteniyor. Aynı zamanda konut kredisi başvurularu internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor


Peki konut kredisi vadesi en fazla kaç yıl olur?

Bankaların kredi olanakları arasında genellikle 120 ay vadeli konut kredileri bulunuyor. Ayrıca özel kredi seçenekleri ile 30 yıla varan konut kredilerini görmek mümkün oluyor.


Bankaların konut kredisi faiz oranları 2014 Eylül!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön