25 / 04 / 2024

konut kredisi yaş sınırı

konut kredisi yaş sınırı

Konut kredisi bankanın evde ve kredi kullanacak kişide yaptığı incelemeler sonucunda, onaylanıyor. Konut kredisi almak isteyen kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülüyor. Peki, konut kredisi almada yaş sınırı nedir?

Konut kredisi kaç yaşına kadar verilir?

Konut kredisi başvuru koşulları değişmekle birlikte risk ve istihbaratında olumsuzluğu bulunmayan ve gelirini belgeleyen kimseler, konut kredisi kullanabiliyor. Peki, konut kredisi kaç yaşına kadar verilir?

Konut kredisi faizleri yıllık yüzde 11,66’ya yükseldi!

BDDK'nın temmuz ayına ilişkin bankacılık sektörü verilerine göre; konut kredisi faizleri yıllık yüzde 11,66’ya yükseldi.

Konut kredisi faizlerinde bahar müjdesi!

Merkez Bankası tarafından yapılan indirim sonrasında konut kredisi faizlerinde düşüş yaşandı. Bankalar taşınmaz almak isteyen vatandaşlar için cazip kredi oranları sunuyor. İşte güncel konut kredisi faiz oranları...

Kamu bankalarının konut kredisi faizleri düştü mü?

Yıllık enflasyon ortalamasının gerilemesi ile kamu bankalarının enflasyon endeksli konut kredisi faiz oranlarında Mayıs ayında düşüş yaşandı. Peki, Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank’ın sunduğu enflasyon endeksli konut kredisi faiz oranları Mayıs'ta ne kadar oldu?

Nisan 2020 konut kredisi faiz oranları!

Banka kredi faizi oranlarında yeni gelişmeler yaşanıyor. Son olarak Yapı Kredi, konut kredisi faiz oranını aylık yüzde 0,89'a düşürdüğünü açıkladı. Bu kapsamda kredi çekmek isteyenler konut kredi faiz oranlarını araştırarak en uygun faiz oranını öğrenmek istiyor...

Konut kredisi kapatma cezası ne kadar?

Bankalardan konut kredisi borcunu yapılandırma ya da vadesinden önce kapatmak isteyen tüketici erken ödeme cezası ile karşılaşıyor. Pek konut kredisi erken ödeme cezası ne kadar?

Yüzde 0.94 faiz oranlı konut kredisi veren bankalar!

Koronavirusün ekonomik etkileri ve kurdaki değişimlerden sonra kredi faiz oranlarında hareketlenme yaşandı. Peki konut kredisi faiz oranlarında son durum ne? Hangi bankalar yüzde 0.94 faiz oranlı konut kredisi veriyor?

TEB’den sıfır peşinatlı konut kredisi fırsatı!

TEB konut almak isteyen ama peşinatı olmayan ya da peşin parasını tutmak isteyen tüketiciler için konut değerinin tamamına kadar kredi sağlıyor. TEB sıfır peşinatlı konut kredisi detayları neler?

Konut kredisi erteleme nasıl olur 2020?

Kamu bankaları koronavirüs sebebiyle maddi sorun yaşayan işletmelerin anapara, faiz ve taksit ödemelerinin ertelenmesine karar verdi. Peki, konut kredisi erteleme nasıl olur? İşte konut kredisi erteleme 2020 detayları...

Enflasyon endeksli konut kredisi faizleri Nisan’da ne kadar oldu?

Enflasyon oranlarında yaşanan artışa rağmen enflasyon endeksli konut kredisi faizleri Nisan ayında düştü. Faiz oranları ne kadar oldu?

Peşinatsız konut kredisi nasıl alınır?

Bankalardan kredi almak isteyen vatandaşlar en çok sorun yaşadığı konu kredinin peşinat miktarı. Peşinat için yeterli birikimi olmayan vatandaşlar ‘Peşinatsız konut kredisi nasıl alınır?’ sorusunu araştırmaya başladı. İşte merak edilen sorunun cevabı…

Akbank konut kredisi erteleme faizi ne kadar?

Akbank hafta başında coronavirüs nedeniyle kredi ödemelerinde güçlük yaşayan tüketicilere 3 aya kadar kredi erteleme fırsatı sunmuştu. Kredi erteleme uygulaması başladı. Pek konut kredisi erteleme faz ne kadar?

İş Bankası’ndan cazip konut kredisi faizleri!

İş Bankası birçok farklı ihtiyaca yönelik farklı konut kredisi seçenekleri sunuyor. Banka lojman alımından sıfır ya da ikinci el ayırt etmeksizin tüm konutlara kadar cazip faiz oranları sunuyor.

Garanti BBVA konut kredisi faizlerini yüzde 0,99'a indirdi!

Garanti BBVA geçtiğimiz hafta kurda ve ekonomide yaşanan dalgalanma sonrasında konut kredisi faizlerini arttırdıktan sonra  bu hafta başı itibariyle yeniden düşürdü.

konut kredisi yaş sınırı Haberi

konut kredisi yaş sınırı

Konut kredisi almada yaş sınırı!

Konut kredisi bankanın evde ve kredi kullanacak kişide yaptığı incelemeler sonucunda, onaylanıyor. Konut kredisi almak isteyen kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülüyor. 


Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlıyor. Gelirinin de ispatlanması halinde kredinin onaylanma ihitmali de artıyor.


Evdeki incelemeler ise Değerleme (Eksper) Raporuyla saptanıyor. Eksper Raporu bir binanın inşaat kalitesini, fiziki durumunu ve tamirat gereksimini, bina özelliklerini (ısıtma, kanalizasyon, v.s.), tapu kaydını, hisse payını ve piyasadaki yaklaşık değerini saptayan, yeminli bir uzman tarafından hazırlanıyor. 


Bu şartların da uygun olması halinde konut kredisi onaylanıyor. Peki, konut kredisi almada yaş sınırı nedir?


Konut kredisi yaş sınırı..

23-65 yaşlar arasındaki, risk ve istihbaratında...