26 / 04 / 2024

Konut kredisi erteleme nasıl olur 2020?

Konut kredisi erteleme nasıl olur 2020?

Kamu bankaları koronavirüs sebebiyle maddi sorun yaşayan işletmelerin anapara, faiz ve taksit ödemelerinin ertelenmesine karar verdi. Peki, konut kredisi erteleme nasıl olur? İşte konut kredisi erteleme 2020 detayları...



Kamu bankaları koronavirüs sebebiyle maddi sorun yaşayan işletmelerin anapara, faiz ve taksit ödemelerinin ertelenmesi kararı verildi. Vatandaşlar ise konut kredi ertelemesi 3 ay süre ile nasıl yapılır sorusuna cevap aramaya başladı. İşte konut kredi erteleme faiz oranları ve işlemleri...

Haberport'ta yer alan habere göre; koronavirüs çerçevesinde bankalar kredi erteleme kararı almıştır. Konut kredileri bankalar tarafından ertelenmiş ve bu süreçte konut kredi ödemeleri de 3 ay süreliğine ertelenmiştir.

Ziraat Bankası’ndan kredi erteleme açıklaması

Ziraat Katılım Bankası; bireysel ve ticari müşteriler tarafından 31 Mart tarihine kadar ödenmesi gereken taksit, kâr marjı ve anapara ödemelerinin ertelenmesine karar verildiğini açıkladı. Bankanın yapmış olduğu açıklamalara göre Ekonomik İstikrar Kalkanı hamlesi kapsamında vatandaşların ve iş dünyasını bu dönemde nakit akışlarındaki yaşayabilecekleri bozulmaya karşı belli desteklerin uygulanması kararı alındı. 

Ekonomik İstikrar Kalkanı çerçevesinde vatandaşların ve iş dünyasının bu dönemde nakit akışlarında yaşayabilecekleri bozulmaya karşı belirtilen desteklerin uygulanmasına karar verildi. Ticari ve bireysel müşterinin talep etmesi halinde 31.03.2020 tarihine dek ödenmesi gereken taksit, kâr payı ve anapara ödemelerinin ertelenmesine karar verilmiştir.

Halkbank’tan kredi erteleme açıklaması

Halkbank, COVID-19 salgınıyla mücadele çerçevesinde Türkiye’de sürüyorken Halkbank, kamu bankası çerçevesinde esnaf ve KOBİ’lerin bütün müşterilerine kesintisiz hizmet sağlamakta. Banka, ülke genelinde istikrarın sağlanabilmesi, işletmelerin desteği ve istihdamın korunması ve hane ekonomisinin devamlılığının sağlanabilmesi için kapsamındaki tedbirleri açıkladı. 

Bankadan yapılan açıklama şöyle:

31 Mart tarihine kadar olan taksit, faiz ve anapara ödemelerini yapamayan firmalarla bireysel müşteriler döneme ait borçlarını erteleyebilecektir. Esnaf ve sanatkarların da bu süreçte yaşadıkları olumsuzluklara destek verilebilmesi amacıyla talep etmeleri durumunda kullandıkları kredilerin; Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki vadeleri gelecek anapara ve faiz ödemesi, ödeme vadelerini müteakip 3 ay süreyle faizsiz olarak ertelenebilecektir. 

Vakıfbank kredi erteleme duyurusu 

Vakıfbank müşterisinin virüs salgın sürecini mali bakımdan en asgari hasarla atlatabilmesi maksadıyla 9 maddelik destek paketi yürürlüğe alındı. Kredi vadelerindeki ertelemelerinden mevcut kredi yapılandırmalarına kadar birçok maddeyi içeriğinde bulunduran pakettek tedbirler açıklandı. 

31 Mart devre sonu faizleri de dahil olarak 30 Haziran 2020’ye kadar olan bütün kredi taksiti ve ödemede esneklik tanınması, 

İşletmenin mevcut kredisinin kredi nakit akışına uygun ve sektörel durumuna uygun ödemesiz dönemli yapılandırma,
 
İş Bankası kredi erteleme duyurusu 

İş Bankası, 30 Nisan tarihine kadar ihtiyaç duyan müşterilerinin anapara, faiz ve taksit ödemelerini ek koşul aranmadan 30 Haziran’a kadar erteleyecek. 

Denizbank kredi erteleme duyurusu 

Denizbank, koronavirüs salgını sebebiyle ekonomik şartları zorlaşan müşterilerinin finansal sorunlarının önlenebilmesi için 30 Nisan tarihine kadar anapara, faiz ve taksit ödemelerinin 3 aylığına ertelenmesine karar verildiğini duyurdu.

QNB Finansbank’tan kredi erteleme duyurusu 

QNB Finansbank, kredi kullanan bireysel ve tüzel müşterilerinin ödeme sorunu yaşamaları durumunda anapara, faiz ve komisyon ödemesini 3 ay ertelenebilecektir.

TEB kredi erteleme duyurusu 

TEB, 30 Nisan’a kadar kredi kullanmış olan bireysel ve tüzel müşterilerinin salgın sebebiyle nakit akışı problemi yaşaması durumunda 3 ay erteleyebilecek.

Şekerbank kredi erteleme duyurusu 

Sağlık sektöründe ücretli çalışan personelin kredi ve kredi kartı borçları talep halinde Haziran ayına kadar ertelenebilecek.

Albaraka kredi erteleme duyurusu 

Albaraka, bireysel ve ticari müşterilerine talep etmesi durumunda 30 Nisan’a kadar olan finansman taksit ödemesini Haziran'a kadar erteleyecek.

Konut kredisi faiz oranları Nisan 2020'de arttı mı?

Konut kredi ertelemesi nasıl yapılır 2020?

Bankaların konut kredisi erteleme faizleri ne oldu?


Geri Dön