19 / 03 / 2024

Konut kredisi nasıl alınır? Şartları neler?

Konut kredisi nasıl alınır? Şartları neler?

Nakit ihtiyacı olan ve taşınmaz almak isteyen vatandaşlar için konut kredisi cazip bir seçenek olarak dikkat çekiyor. Peki konut kredisi nasıl alınır? Şartları neler?



Konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşlar, satın almak istedikleri evin tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesine başvuruda bulunmalı. 

Sabah'ta yer alan habere göre; konut kredisi başvurularında banka ilk olarak konut kredisi başvuru formunun doldurulmasını ister. Daha sonra, kimlik numarası bilgisi üzerinden kredi notu ve kredi sicili sorgulaması yapılarak, vatandaşın kredi çekmeye uygun olup olmadığına bakılır. 

EV KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Her bankanın konut kredisinde uyguladığı koşullar farklı olmakla birlikte genelde bütün bankaların ortak olarak aramış oldukları konut kredisi koşulalrı da bulunuyor. 
Örneğin kredi çekilerek satın alınmak istenen konut için tapunun olması tüm bankalar tarafından aranılan koşullardan. Yine konutun iskanının olması, kredi çekmek istiyorum diyen kişinin kredi notunun yüksek olması, temiz bir kredi sicili bulunması, maaşı ile kullanmak istediği kredi notu ortalamasının arasında yarı yarıya oran bulunması da bankaların aradığı ortak şartlardan.

Vatandaşların konut kredisini alacakları evin ekspertiz değeri belirlemekte.

Müşteriler banka tarafından gerçekleştirilecek olan ekspertiz çalışması sonucunda belirlenen ev değerinin yüzde 90'ına kadar konut kredisi çekebiliyor. Bu oran 200 bin TL'lik bir konut için 180 bin TL oluyor. 

Konut kredisi ile konut alacak vatandaşlar ön başvuru işlemlerini bankaların mobil şubesi ve internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirebiliyor fakat esas başvuru işlemleri ise banka şubelerinden yapılıyor.

Kamu bankalarının konut kredisi faizleri ne kadar oldu?


Geri Dön