20 / 04 / 2024

Konut kredisi nasıl çekilir 2020? 

Konut kredisi nasıl çekilir 2020? 

Konut kredisi kısa zamanda birikim yapmadan konut sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemler arasında bulunuyor. Peki konut kredisi nasıl çekilir?



Konut kredisi kısa zamanda birikim yapmadan konut sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemler arasında yer alıyor. Konut kredisi sayesinde çok fazla kişi ev sahibi oluyor. Takvim'de yer alan habere göre, bu kredi türünü kullanabilmek için bankanın gerekli gördüğü bazı şartları sağlamanız gerekiyor.

Öncelikle konut kredisi kullanmak istediğiniz ev krediye uygun bir durumda olmalı. Aksi durumda konut kredisi başvurunuz onaylanmaz. Çünkü bankalar verdikleri kredi karşılığında evi ipotek altına alıyor. Bankalar bu şartla müşteriye kredi veriyor. Ayrıca asla alacağınız evin fiyatının tamamını kredi olarak çekemezsiniz. Zaten konut kredisi verileceği zaman ekspertiz eşliğinde konutun değeri banka tarafından hesaplanır. Verilecek kredi tutarı da o zaman belirlenir. Diğer bir en önemli şart kredi başvurusu gerçekleştiren kişinin kredi notunun iyi bir düzeyde olmasıdır. Çünkü bankaların başvuran kişiler hakkında ilk başta dikkat ettikleri nokta kredi notu.

Eğer kredi notunuz düşük ise bankalardan kredi alma ihtimaliniz de oldukça düşüktür. Bu yüzden bankalarla olan ilişkilerinizi iyi tutmanız yani ödemelerinizi aksatmadan yapmanız gerekiyor. Konut kredisinde geri ödeme planı da oldukça önem taşıyor. Çünkü ev bankaya ipotekli olduğundan herhangi bir ödememe durumunda konut bankanın malı oluyor. Bu yüzden ödeme planını iyi oluşturmak gerekir. Konut kredilerinde vade genelde 5-10 yıl arasıdır. Bu vade seçenekleri gayet uzun bir zamandır ve bu süreler arasında uygun bir ödeme planı oluşturabilirsiniz. Böylelikle ödemeleri aksatmaz ve konutun riske girmemesini sağlarsınız. Almayı düşündüğünüz konutun tapusu, nüfus cüzdanı fotokopisi ve gelir belgesi gibi evraklar ile konut kredisine başvuru yapabilirsiniz.

 

Bankalar yüzde kaç faizle konut kredisi veriyor?


Geri Dön