26 / 04 / 2024

Konut kredisinde binanın yaşı önemli mi?

Konut kredisinde binanın yaşı önemli mi?

Aylık gelirinin olduğunu ispatlayabilen herkes konut kredisi alabiliyor. Konut kredisi kullanabilmenin bazı şartları bulunuyor. Peki, konut kredisinde binanın yaşı önemli mi?



Konut kredisinde binanın yaşı önemli mi?

Aylık gelirinin olduğunu ispatlayabilen herkes konut kredisi alabiliyor. Ancak kişinin daha önceden sorunlu kredisi varsa ve bankalar tarafından verilen kredi skorlaması kötüyse kredi kullanamıyor. 


Konut kredisi almak isteyen kişi, kendisine en uygun olan herhangi bir bankadan kredi talep edebiliyor. Konut kredisi alabilmek için bazı şartlar söz konusu oluyor. 


Konut kredisi şartları arasında yer alanlardan biri de konut kredisi için bina yaşı şartıdır. Konut kredisinde bina yaş sınırı bulunmakla beraber bu yaş sınırı bankalar arasında farklılıklar gösteriyor.


Konut kredisinde bina yaşı bankalar arasında 20 ile 25 yıl arasında değişiklik gösteriyor. Konut kredisinde verilen krediye karşılık konut ipotek ediliyor. Bu yüzden hiçbir banka sağlam olmayan yapıya konut kredisi vermek istemiyor. 


Konut kredisi şartları arasında bina yaşının yanı sıra kredi talebinde bulunan kişinin de sahip olması gereken şartlarda bulunuyor.


Bina yaşı nasıl hesaplanır?



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön