26 / 04 / 2024

Konut kredisine nasıl başvurulur 2020?

Konut kredisine nasıl başvurulur 2020?

Merkez Bankası tarafından yapılan indirim kredi faiz oranlarında düşüş yaşanmasına sebep oldu. Nakit ihtiyacı olan ve taşınmaz almak isteyen vatandaşlar için faiz oranlarındaki düşüş ise konut kredisini cazip hale getirdi. Peki konut kredisi nasıl alınır? İşte konut kredisiyle ilgili bilgiler...



Kısa sürede birikim yapmadan ev sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemlerden biri konut kredisi. Konut kredisi sayesinde çok fazla kişi ev sahibi olabiliyor. Fakat bu kredi türünü kullanmak için bankanın gerekli gördüğü bazı koşullar sağlanmalı.

Takvim'de yer alan habere göre, öncelikle konut kredisi çekilecek ev krediye uygun olmalı. Aksi durumda konut kredisi başvurusu banka tarafından onay almaz. Çünkü bankalar verdikleri kredi karşılığında evi ipotek altına alırlar. Bu koşulla müşterinin kredisi onaylanır.

Bankalar kredi miktarını evin belirlenen fiyatının yüzde 80'i olarak hesaplar. Konut kredisi alıırken, evin bütün fiyatı için kredi çekilmiyor. Zaten konut kredisi verileceği zaman ekspertiz eşliğinde evin değeri banka tarafından belirleniyor. Verilecek kredi miktarı da bu şekilde hesaplanıyor. Diğer öenmli bir koşul ise kredi başvurusu yapan kişinin kredi notunun iiy olmasıdır. Çünkü bankaların krediye başvuran kişiler hakkında ilk başta dikkat ettikleri nokta kredi notu.

Eğer kredi notunuz düşük ise bankalardan kredi alma ihtimaliniz de azalacak. Bu yüzden bankalarla olan ödemelerin aksatılmadan yapılması önem arz eder. 

Konut kredisinde geri ödeme planı da önemli unsurlardan. Çünkü ev bankaya ipotekli olduğundan herhangi bir ödememe durumunda ev bankanın malı haline gelecektir. Bu sebeple ödeme planını iyi oluşturmak gerekmekte. Konut kredilerinde vade ise genelde 5-10 yıl arasında belirlenir. Bu vade seçenekleri gayet uzun bir süredir ve bu süreler arasında uygun bir ödeme planı oluşturma imkanı verilir. Böylelikle ödemeleri aksatmaz ve evin riske girmemesini sağlarsınız. Almayı düşündüğünüz evin tapusu, nüfus cüzdanı fotokopisi ve gelir belgesi gibi evraklar ile konut kredisine başvurabilirsiniz.

Mayıs ayında konut kredisi faizleri ne oldu?


Geri Dön