28 / 03 / 2024

0.64 faizli konut kredisine nasıl başvurulur?

0.64 faizli konut kredisine nasıl başvurulur?

Kamu bankalarından konut kredisi için geçtiğimii günlerde yeni bir destek programı başlatıldı. Peki 0.64 faizli konut kredisine nasıl başvurulur?



Sıfır ve ikinci el konut almak sahibi olmak siteyen vatandaşlara yönelik, kamu bankaları destek kredisi pakedini duyurdu. Sözcü'de yer alan habere göre, vatandaşlar ilk günden itibaren konut kredilerine büyük ilgi gösterirken, başvurular için gerekli şartları ve nasıl başvuru yapılacağını da araştırıyor. 

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank üzerinden konut kredisi almayı düşünen vatandaşlar örnek ödeme şeklini ve başvurular hakkındaki tüm detayları merak ediyor.

KONUT KREDİSİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR, ŞARTLARI NELERDİR?

Sıfır veya ikinci el konut alımlarında düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vade ile finansman imkanı sağlanıyor. Sıfır konut almak için 100 bin liralık konut kredisi çeken bir yurttaş, 12 ay ödemesiz dönem seçeneğini kullanırsa 15 senenin sonunda toplamda 171 bin 184 TL geri ödeme yapılacak.

0.64 faizli konut kredisine nasıl başvurulur?

Müşteri başına verilebilecek kredi miktarı sınırlandırıldı; üç büyük şehirde (İstanbul,  Ankara  ve İzmir) krediye konu olacak konutlar için 750 bin lira, diğer kentler için ise en fazla 500 bin liraya kadar kredi kullanılabilecek. Kredi kullanımında yüzde 10'dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı uygulanıyor.

Başvurular, bankaların şubeleri üzerinden gerçekleştirilecek.

İkinci el konut satın almak için 100 bin lira kredi çeken bir yurttaş, 12 ay ödemesiz dönem seçeneğini kullanırsa 15 senenin sonunda toplamda 183 bin 925 liralık geri ödeme yapmış olacak.

0.64 faizli konut kredisine nasıl başvurulur?

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ BAŞVURU VE ŞARTLARI

Sıfır ya da ikinci el konutlar için, azami 500 bin liraya kadar (500 Bin TL dahil ) azami 12 ay ödemesiz dönemli azami 180 ay vade ile konut finansmanı imkanı sunuluyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de azami kredi tutarı sınırı 750 bin lira. (750 Bin TL dahil).

Konut Kredisi için; Bankkart, KMH, Talimat Ürünü, İnternet Bankacılığı zorunlu olup, BES, AZG, DASK, Konut Sigortası, KASKO, Eşya Sigortası, Klasik Sivil Yangın Sigortası ürünlerinden en az üçüne sahip olan ya da yeni başvuruda bulunanlar yararlanabilecek.

Söz konusu krediden her bir müşterimiz yalnızca bir kez yararlanabilecek. 

HALKBANK KONUT KREDİSİ BAŞVURU VE ŞARTLARI

Birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vade ile finansman imkanı sunuluyor.

Bu tarihi imkandan daha geniş kesimlerin istifade edebilmesi için müşteri başına verilebilecek kredi miktarı sınırlandırılmış olup; üç büyük ilimizde (İstanbul, Ankara ve İzmir) krediye konu olacak konutlar için 750 bin lira, diğer kentler için ise en fazla 500 bin liraya kadar kredi kullandırılabiiyor. Kredi kullanımında yüzde 10’dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı uygulanıyor.

Bu kapsamda birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 seneye kadar vade ve aylık yüzde 0,64 faiz oranı ile finansman imkanı sunuluyor. Konut Kredisi başvuruları 2 Haziran tarihinden itibaren yapılabiliyor.

 

Kamu bankalarından konut kredisi çekenler dikkat!


Geri Dön