25 / 04 / 2024

Konut piyasasında yaz hareketliliği başladı!

Konut piyasasında yaz hareketliliği başladı!

Coldwell Banker Masse Brokeri Seyhun Acar, konut sektöründe yaz hareketliliğin başladığını dile getirdi. Özellikle deniz kenarı bölgelerde satış ve kiralarda artış yaşanıyor. 



Yaz sezonunun gelmesiyle konut sektöründe hareketlilik artmaya başladı. Hürriyet'te yer alan habere göre; özellikle Özellikle İzmir’in Çeşme, Urla, Seferihisar ve Kemalpaşa ilçeleri ile daha güneyde Muğla Bodrum’da sayfiye bölgelerde konut talebinin çok olduğunu dile getiren Coldwell Banker Masse Brokeri Seyhun Acar, uzaktan çalışma sisteminin de bu hareketliliği etkilediğini dile getirdi. 

Konut piyasasında yaz hareketliliği başladı!

Seyhun Acar, “Pandemi nedeniyle insanlar artık evlerinden çalışma gibi bir alternatif olduğunun farkına vardı. Özellikle şehir dışında doğal yaşam imkanı sunan bölgeler ve sayfiye yerlerine olan talep geçerliliğini koruyor. Artan talebe rağmen girdi maliyetlerinin yüzde 150’ye varan oranda artması yeni konut yapımını yavaşlattı. Buna rağmen, inşaat firmaları yeni arsa almaya, konut ve villa projelerini hayata geçirmeye devam edecekler. Sektördeki en önemli beklenti faizlerin düşürülmesi” değerlendirmesinde bulundu.

Konut yatırımları deniz kenarına yöneldi!


Geri Dön