19 / 03 / 2024

Konut sahibi olmak isteyenler, kiracılar müjde! Özellikle büyük illerde konut fiyatlarında düşüş kapıda mı?

Konut sahibi olmak isteyenler, kiracılar müjde! Özellikle büyük illerde konut fiyatlarında düşüş kapıda mı?

Kira fiyatları, ev fiyatları aldı başını gitti. Yüksek fiyatlar nedeniyle kiracılar 3-4 ay sonra kiralarını ödeyemez duruma geliyor, birikimi olanlar konut alamıyor, satıcılar zorlanıyor. Ama artık bu artışta sona yaklaşıldı. İşte düşüşün başladığı o iller!



Türkiye genelinde 2021 Eylül ayından itibaren hızlı yükselişe geçen, satıcıyı da alıcıyı da zor durumda bırakan, ev sahibi olmayı hayal hale getiren gayrimenkul fiyat artışlarında düşüş beklentisi başladı.

Oldukça kısa sürede zirveleri gören konut fiyatlarında artış hızı yavaşlıyor. Fiyat artışının yavaşladığı illerin başında ise özellikle konut satışında ilk sıralarda yer alan İstanbul ve Antalya geliyor.

Bu iller başta olmak üzere birçok kentte hem satılık hem de kiralık konut fiyatlarında düşüş başladı.

Dünya gazetesinden Leyla İlhan’ın haberine göre, ağustos ayı itibariyle Türkiye genelinde konut satış ve kira fiyatlarında artış hızı yavaşladı. Türkiye genelinde nisan ayında kira ortalaması yüzde 18,2’lik aylık yükselişle zirveye ulaşmıştı.

En çok konut talebinin yaşandığı İstanbul’un bazı ilçelerinde ve Anadolu’da 7 kentte ise kiralarda yüzde 4 ile 13 arasında düşüş yaşandığı görüldü. O iller ve ilçeler ise şöyle;


Geri Dön