24 / 04 / 2024

Konut sahibi olmak isteyenler, kiracılar müjde! Özellikle büyük illerde konut fiyatlarında düşüş kapıda mı?

Konut sahibi olmak isteyenler, kiracılar müjde! Özellikle büyük illerde konut fiyatlarında düşüş kapıda mı?

Kira fiyatları, ev fiyatları aldı başını gitti. Yüksek fiyatlar nedeniyle kiracılar 3-4 ay sonra kiralarını ödeyemez duruma geliyor, birikimi olanlar konut alamıyor, satıcılar zorlanıyor. Ama artık bu artışta sona yaklaşıldı. İşte düşüşün başladığı o iller!



BÜYÜK KENTLERDE NORMALLEŞME BEKLENTİSİ VAR

Zingat.com Satış Direktörü Eser Karaismailoğlu, Türkiye genelindeki fiyatlarda en yüksek düşüşün yüzde 13 ile Sinop’ta gerçekleştiğine dikkat çekerek Eylül başlarına kadar düşüş beklemeye devam ettiklerini kaydetti.

Karaismailoğlu, özellikle, yüksek bedellerle konutlarını kiralayan ev sahiplerinin düzenli kira alamadığına, kira ödemelerinde sürekli aksamalar yaşandığına dikkat çekerek “Kiracıların ödeme düzenleri üç veya dördüncü aydan itibaren bozuluyor. Bu örnekler her geçen gün artıyor. Örneğin, ağustos başından bu yana İstanbul Kadıköy’de yüzde 10 düzeyinde, İzmir Karşıyaka’da yüzde 5 seviyesinde, Ankara’nın Yenimahalle ve Etimesgut ilçelerinde yüzde 6 düşüş gözlemliyoruz. Fiyatların özellikle büyük illerimizde biraz daha normalleşeceğini öngörebiliriz” diye konuştu.

https://emlakkulisi.com.tr/sefakoy-beylikduzu-tuyap-metro-hatti-icin-dugmeye-basildi-istanbullulara-mujde

https://emlakkulisi.com.tr/istanbulda-fatihte-satilik-konut-sakin-kacirmayin

https://emlakkulisi.com.tr/gayrimenkulde-yeni-donem-konuttan-vazgecen-yatirimci-ofise-yoneldi


Geri Dön