25 / 04 / 2024

Konut satışları 2018'de 1.5 milyona dayandı!

Konut satışları 2018'de 1.5 milyona dayandı!

Türkiye 2003 yılından itibaren gayrimenkul sektöründe iyi bir performans gösterdi. Bir önceki yıl 162 bin olan konut satışı 2018 yılında 1.5 milyona çıktı.



Türkiye, 2003 yılından itibaren yerli ve yabancı alıcılara ev satışlarında yüksek rakamlar kaydetti. Konut satışları 2018 yılından 162 binden 1.5 milyona ulaştı. Yabancıya konut satışından büyük bir gelir elde eden Türkiye, 45 milyon dolar kazandı.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; inşaat sektörü Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmaya devam ediyor. Yerli alıcıya satılan konut 1.5 milyon olarak açıklandı. Yabancıya konut satışından Türkiye 15 yılda 45 milyon dolar gelir elde etti. Vatandaşlık elde etmek için Türkiye'den ev satın alanların sayısının artmasıyla sektör canlandı. Yabancıların ev satın alımlarının artmasıyla ülkeye döviz girdisi arttı.

Ev satışlarının artmasında  TOKİ  etkisi

Hem yerli hem de yabancı ev alıcılarına ev satışlarının artmasında  en önemli etken TOKİ projeleri oldu. TOKİ Türkiye’nin 81 ilinde 832 bin konut inşa etti. TOKİ 2023 yılına kadar 1.2 milyon adet konut inşa etmeyi hedefliyor. TOKİ hem sosyal hem de sosyal projelere devam ediyor hem de arsaları üzerinde gayrimenkul geliştirme projelerini sürdürüyor.

Markalı konutlar yabancı alıcıları Türkiye'ye getirdi

TOKİ' nin yanı sıra markalı konutlarda konut satışlarının artmasını sağladı.  Ağaoğlu, Soyak, Torunlar, Sur Yapı, Nef, Teknik Yapı, Fuzul, Mesa, Ege Yapı, DAP, Sinpaş, Tahincioğlu, Artaş gibi pek çok firma inşa ettikleri konutlarla gayrimenkul sektörünü gelişmesine katkı sağladı.

Bu şirketler İstanbul başta olmak üzere Ankara, Bursa, Antalya, İzmir, Trabzon ve  Adana  gibi büyükşehirlerde büyük projelere imza attılar. Pek çok Türk inşaat firması Dubai, NewYork, ve Cannes gibi şehirlerde de önemli lansmanlara katılarak yabancı yatırımcıları Türkiye’ye getirdi.

Bunların yanı sıra markalı konutlar önemli getiriler sağlarken gayrimenkul sektöründeki fiyat dengesini yukarı yönlü değiştirdiler.


Geri Dön