26 / 04 / 2024

Konut satışları hareketlenecek!

Konut satışları hareketlenecek!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, "KDV ve tapu harçlarında yapılan düzenlemeyle beraber banka faiz oranlarının düşürülmesi konut almayı bekleyen alıcıları harekete geçirecek uygun fiyatlı satışla büyük kolaylık sağlayacak” diyor.



Geçen yıl 1,8 milyar TL ciroya ulaşan ve bunun 1,3 milyar TL’lik kısmını gayrimenkul yatırımlarından elde eden Sinpaş, bu yıl projeler anlamında tempoyu yükseltti. Sinpaş olarak 2018’de 7 projede 4 bin 691 bağımsız birimin yapımına başlayacaklarını belirten Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, “Bunların dışında devam eden projelerimiz yükselmeye devam edecek. İstanbul,  Ankara  ve Bursa’da yer alan yeni projelerimizin değeri 4 milyar TL civarında olacak ve toplamda 4 bin 691 bağımsız birim inşa edeceğiz” diyor.

Sinpaş’ın satışı devam eden projeleri ve üretim süreci devam eden şantiyelerinde şu anda 1 milyon metrekare alanda yatırımı bulunuyor. Gacemer, aktif olarak yürüttükleri projelerin büyüklüğünün 12 bin konuttan fazla olduğunu dile getiriyor.

Sinpaş önümüzdeki dönemde yeni projeler için yeni illere giriş yapmayı planlarken hedef kitle olarak Y kuşağına odaklanmayı hedefliyor. Bugün Y kuşağının demografik büyüklüğünün 25,5 milyon olduğuna dikkat çeken Gacemer, “Bu nedenle bizim gibi köklü markaların gayrimenkul alanında yapacağı yatırımlarla gençlerin kalbini kazanması gerekiyor. Yeni kuşak için önemli olan hareket, fonksiyonel olma ve işlevsellik. Bu nedenle gençlere kullanışlı, ulaşım açısından merkezi noktalara yakın, maliyetleri en az indirgeyecek akıllı geliştirmeler sunmamız gerekiyor” diye konuşuyor.

Bu yılın başından itibaren konut sektöründe 300 bini aşkın konut satışı gerçekleştirildi. Gacemer, banka faiz oranlarının düşürülmesiyle önümüzdeki dönemde satışların hareketlenmesini bekliyor. “KDV ve tapu harçlarında yapılan düzenlemeyle beraber banka faiz oranlarının düşürülmesi konut almayı bekleyen alıcıları harekete geçirecek uygun fiyatlı satışla büyük kolaylık sağlayacak” diyor.

“YABANCIYA SATIŞ ARTABİLİR”

Gacemer, yabancıya konut satışında da gidilecek daha çok yol olduğu görüşünde. Buradaki tabloyu ve alınabilecek yolu da şöyle ifade ediyor:

“Yabancılara yapılan konut satışları Mütekabiliyet Yasası’nın çıktığı 2012 yılına göre yüzde 83 artış kaydetti. Yabancı aiımlarımn yüzde 84’ü hemen hemen aynı 20 ülke tarafından yapılıyor. Bunlar doğu ve Orta Doğu ülkeleri. Yeni pazarlara Türkiye’yi tanıtmak yatırımcı ve doğrudan sermaye çekmek için daha yapacak çok işimiz olduğunu düşünüyoruz. Yıllık 5 milyar dolara ulaşan yabancıya konut satışı büyüklüğü neden 10-15 milyar dolara ulaşmasın? Yılda Irak’ın 3 bin, Suudi Arabisian’ın 3 bin konut alımı yaptığı pazarda, birçok ülkeye de aynı oranda satış gerçekleştirebiliriz. Yabancıya satışın toplam satıştaki payını yüzde 1,5’ten yüzde 10 seviyelerine çıkarabiliriz.”

 

Kredi ile ev alacaklar dikkat! Faizler güncellendi!
 


Geri Dön