29 / 03 / 2024

Konut satışları patlayacak!

Konut satışları patlayacak!

Türk vatandaşı olabilmek için 1 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapma şartı 250 bine indi. Konut sektörü temsilcileri bu düzenle ile yabancıya yapılan satışların artacağını düşünüyor. 



Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre, Türk vatandaşı olabilmek için gerekli şartlar değişti. Karara göre, daha önce vatandaşlık alabilmek için en az 2 milyon dolarlık tutar, 500 bin dolar olarak değiştirildi. Türk vatandaşlığı kazanabilmek için en az 1 milyon dolarlık taşınmazın tapu kayıtlarına 3 yıl satılmaması şerhi koyulmak şartıyla satın alınması şartı  ‘250 bin dolar veya karşılığı döviz ya da TL tutarında taşınmazın satın alınması’ olarak değiştirildi. Sektör temsilcileri düzenlemeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Temsilciler, yabancıya yapılan satışlarda patlama yaşanabileceğini söyledi.

Gayrimenkul sektörüne döviz dopingi

 

Konut satışları patlayacak!

 

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konu ile ilgili olarak “Rakamın 250 bin dolara inmesiyle hem ülkemize hem de gayrimenkul sektörüne muazzam bir döviz girdisi sağlanacaktır. Yıl sonunda yabancıya satıştan elde edilen gelir yüzde 50 artabilir” ifadelerini kullandı. GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin de gayrimenkul sektörünün beklediği bu indirimin yabancı yatırımcıyı teşvik edeceğini ve sektörün elini güçlendireceğini söyledi. Yetgin “Bu, İspanya, Portekiz, Kanada, Yunanistan gibi birçok ülkede uygulanan bir sistem. Daha önce konuyla ilgili bakanlıkla görüşmelerimiz de olmuştu. İlgilendikleri için teşekkür ederiz” açıklamasında bulundu.

Yatırımcı harekete geçecek

 

Konut satışları patlayacak!

 

Düzenlemenin inşaat sektöründeki beklentileri karşıladığını belirten Roya Yapı İcra Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Afşin Aykanat ise “Yeni düzenlemelerle birlikte bekleme pozisyonunda olan yatırımcılar harekete geçecek. Bu durumun etkilerini yakın ve uzun vadede hep birlikte göreceğiz” dedi. 

Türkiye'ye teşvik

 

Konut satışları patlayacak!

 

Düzenlemenin sektöre yeni ve rahatlatıcı soluk getireceğini vurgulayan Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur da “Bu düzenleme ile Türkiye’den ev alan yabancıların vatandaşlık için tutarı artıracağını söyleyebiliriz. Yani 250 bin dolar ve üzeri ev almayı planlayacağı için gelir düzeyi daha yüksek bir kesimin Türkiye’ye girişi teşvik edilmiş olacak” şeklinde konuştu.

Konut satışında rekor bekleniyor

 

Konut satışları patlayacak!

 

Düzenlemenin rekor getireceğini belirten DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz “Bildiğiniz üzere yabancıya geçen sene 22 bin 200 konut satıldı ve Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı. Yeni düzenleme ile geçen sene yapılan tüm satışı önümüzdeki ay gerçekleştirebiliriz. Yıl sonu ise bu rakam 30 bine ulaşabilir”  dedi.


Geri Dön