20 / 04 / 2024

Konut satışlarında sert düşüş!

Konut satışlarında sert düşüş!

Türkiye'de konut satışlarında büyük oranda düşüş görüldü. Satışlar Temmuz ayında geçtiğimiz senenin aynı ayına oranla yüzde 12,9 azaldı ve 93 bin 902 oldu. Ayrıca bir önceki ayla kıyaslandığında da konut satışlarında yüzde 40'a yakın düşüş olduğu ortaya çıktı.



İLK EL KONUT SATIŞLARI NE DURUMDA?

Türkiye'de ilk el konut satış sayısı, Temmuz ayında bir önceki senenin Temmuz ayına kıyasla yüzde 12,2 azaldı ve  28 bin 688 oldu. İlk el konut satışları Ocak-Temmuz döneminde ise geçtiğimiz yılla  karşılaştırıldığında yüzde 18,2 artışla 237 bin 139 olarak gerçekleşti.

YABANCILAR ARASINDA EN ÇOK KONUTU RUSLAR ALDI!

Yabancılara yapılan konut satışları Temmuz ayında geçtiğimiz senenin aynı ayına göre yüzde 12,4 azalarak 3 bin 939 oldu. Temmuz ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 4,2'de kaldı. Türkiye'de konut satın alan yabancıların ilk tercihi Antalya oldu. Antalya'da temmuz ayı içerisinde yabancılara bin 421 konut satıldı.  Antalya'yı sırasıyla bin 154 konut satışı ile İstanbul ve 289 konut satışı ile Mersin takip etti.

Temmuz ayında yabancılar arasında Türkiye'den en çok konut Rusya Federasyonu vatandaşlarına satıldı. Rusya Federasyonu vatandaşları, bu ay içerisinde Türkiye'den bin 28 konut satın aldı. Rusya Federasyonu vatandaşlarını, Türkiye'den 431 konut satan alan İran ve 380 konut alan Irak vatandaşları takip etti.

Apartmanlardaki işyerlerinin kirası ne kadar artacak?

Amerika'da kira krizi giderek artıyor!

Kiralarda yeni dönem başladı! Ev sahipleri kiraları 1 senelik peşin istiyor!


Geri Dön