19 / 04 / 2024

Konut sektöründe kritik gün! Bakan Nebati sektör temsilcileriyle görüşecek!

Konut sektöründe kritik gün! Bakan Nebati sektör temsilcileriyle görüşecek!

Konut sektöründe kritik gün yarın. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sektörün temsilcileriyle bir araya gelerek görüşmeler yapacak...



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonla mücadele çerçevesinde  hafta içinde gıdadan hazır giyime, mobilya ve beyaz eşyadan küçük ev aletlerine, çimentodan seramik ve yapı malzemeleri sektörlerine kadar farklılaşan sektörlerden temsilcilerle bir araya gelerek görüştü. 

Bütün paydaşlarla  tam uyum içinde koordineli bir şekilde hareket edilmesiyle beraber enflasyonla mücadeleye devam edeceklerinin altını çizen Nebati, "Her platformda ifade ettiğimiz gibi fiyatların sebepsizce artışına müsamaha göstermeyecek, ihtiyaç halinde farklı enstrümanları etkin bir şekilde devreye alarak enflasyonla mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz" dedi ve "Tüm küresel olumsuzluklara rağmen, toplumumuzun her kesimini korumak için firmalarımız ile eş güdüm içerisinde olmaya devam edeceğiz. Ekonomik istikrarımızı daim kılmak ve milletimizi enflasyon baskısı altında ezdirmemek için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışacağız" açıklamasında bulundu. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) de aralarında yer aldığı 52 sivil toplum kuruluşu, Nebati'nin enflasyonla mücadele çağrısına gazetelerde yayımladıkları ilanlarla destek verdiklerini belirtti. 

Sayfiye yerlerindeki konut fiyatları yüzde 400'ün üzerinde arttı!

TOKİ'den 240 ay taksitle 81 ilde 150 bin konut için son 15 gün! Ev alacaklara ucuz konut müjdesi geldi! 

Ev fiyatları gerçekçi bulunmuyor! Konutta balon var mı? 


Geri Dön