19 / 04 / 2024

Konut sektörüne bereket geldi!

Konut sektörüne bereket geldi!

Gayrimenkulde hükümet ve özel sektörün desteğiyle konut alıcısı için çok önemli fırsatlar oluştuğunu belirten Sur Yapı Başkanı Altan Elmas, büyük indirim kampanyasına 12 projeleriyle katıldıklarını hatırlattı.



Gayrimenkul sektörünün 2018 yılında da Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdüreceğine vurgu yapan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Halk tabiriyle adeta 40 yılda bir olacak fırsatlar üst üste geldi. Ramazan’ın bereketiyle konut sektörüne de bereket geldi”

Miliyet Gazetesi Emlak Eki'nde yer alan habere göre Hükümetin KDV indirimiyle başlayan, sonra tapu harçları indirimiyle devam eden sürecin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrısıyla daha güzel bir noktaya ulaştığını belirten Elmas, başta kamu bankaları olmak üzere konut kredi faizlerinin psikolojik sınır olan yüzde 1’in altına çekildiğini hatırlattı. Elmas, “Bunu KONUTDER, İNDER, GYODER olarak açıkladığımız yüzde 20 indirim ve yüzde 5 peşinat kampanyası takip etti ve bahar havası başladı. Biz kampanyayı 41 firma ile başlattık ama sektördeki diğer firmalar da katıldı. Kampanyanın etki alanı çok daha büyüdü. 2018 rekor kıracağımız bir yıl olacak” dedi.

İstanbul’da 10 ilçede

2018 yılının büyük kampanyayla çok iyi geçtiğine dikkat çeken Elmas, 23 bin 400 bağımsız bölümle Türkiye’nin özel sektördeki en büyük portföyüne sahip firması olarak “Birlikten Güç Doğacak, Türkiye Kazanacak” kampanyasıyla konutta yüzde 20 indirim ve yüzde 5 kampanyasına destek verdiklerini söyledi. Elmas, “İstanbul’un 10 ilçesinde bulunan Bahçeyaka Ispartakule, Semt Bahçekent, Topkapı Evleri, Tempo City, Excellence Koşuy-olu, YeşiİMavi Maltepe, Muhit Sancaktepe, Lavender San-caktepe, Gölbahçe Evleri, İlkbahar, Şehir Konakları ile Bursa Nilüfer’deki Marka Rezidans projeleriyle kampanyada yer alıyoruz. Bu projelerimizde peşin ve 0.98 faizli konut kredili satışlarda mevcut liste fiyatı üzerinden yüzde 20 indirim uyguluyoruz. Kampanyada sadece yüzde 5 peşinat ödeniyor. 15 Hazirana kadar sürecek kampanya boyunca fiyat artışı olmayacağı garantisi veriyoruz. Ayrıca ticari gayrimenkullerde yüzde 10 KDV indirimini de büyük bir avantaj olarak sunuyoruz” diye konuştu.

11 milyar TL büyüklük

Türkiye’nin en büyük dönüşümü olan Antalya projesinin tüm hızıyla devam ettiğini anlatan Elmas, 8 yılda tamamlanacak Antalya projesiyle 8 milyar liralık bir yatırıma imza atacaklarını söyledi. Elmas, “Burada her yıl 5 bin kişiye istihdam sağlamış olacağız. İstanbul, Bursa ve Antalya’da gerçekleştirdiğimiz projelerle birlikte 11 milyar liralık aktif büyüklüğe ulaşan Türkiye’nin gayrimenkul firmasıyız. Hem sektöre öncü oluyoruz, hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlıyoruz. İstanbul’da yeni projeler devam edecek. Kazandığımız her kuruş ile yatırım yapmayı, istihdama katkı sağlamayı ülkemize borcumuz olarak  görüyoruz” dedi.


Geri Dön