24 / 04 / 2024

Konut sigortasıyla ilgili tüm merak edilenler!

Konut sigortasıyla ilgili tüm merak edilenler!

Konut sigortası, konut olarak kullanılan mülkleri ve içindeki eşyaları zarar görme ihtimaline karşı güvenceye alma amacıyla hazırlanan poliçelerden biridir. Peki konut sigortası nasıl yaptırılır, neleri kapsar?



Konut olarak kullanılan mülkleri ve içinde bulunan eşyaların zarar görme ihtimaline karşı güvence altına almak için hazırlanan poliçelere konut sigortası deniyor. Akdeniz Manşet'te yer alan habere göre; hem evlerini hem de içinde bulunan eşyaları teminat altına almak isteyen kişilerin seçtiği konut sigortası, mali güvence sağlayan sigortalardan biri oluyor. Konut sigortası genellikle doğal afetler, hırsızlık, yangın gibi riskleri kapsıyor. Deprem, sel, heyelan, çığ gibi doğal afetlerin yanında; su veya elektrik tesisatından kaynaklanan su basması veya yangın gibi risklere ve hırsızlık gibi münferit olaylara karşı da konutları ve içindekileri güvenceye alan konut sigortası gayrimenkuller için mali teminat sağlayan en önemli poliçeler arasında oluyor.

Konut sigortası, konutunuzu yaşanacak her türlü felakete karşı koruyan sigorta hizmetlerinin başında sayılan bir himzet olarak öne çıkıyor. Konut sigortası kapsamında birçok kalem bulunuyor. Bunlardan en önemlisi ise yangına karşı koruma olarak öne çıkıyor. Yangın konutlarda en sık karşılaşılan felaketlerden biri arasında bulunuyor. 

Bu sigortayı yaptırmak amacıyla zaruri bir şey oolmuyor ama can sağlığınız için büyük önem taşıyor. Sigorta her şeyin karşılığında maddi bir kazanç sağlıyor ama bazı şeyler vardır ki para veya bulla ölçülemez. Bunun yanı sıra konut sigortası sel, su baskını, cam kırılması, deprem hatta araç çarpmasına karşı bile ek teminat bedelleri ile hizmet alınabiliyor. 

Konut Sigortası Neleri Kapsar?

Evlerine sigorta yaptırmak isteyen ancak tam olarak bilgi sahibi olamayanlar için “Konut sigortası neleri kapsar?” şeklindeki soruları karşısında net bir bilgi verebilmek için çeşitli soruları cevaplandırmak gerekiyor

Öncelikle sigorta kapsamına alınacak mülkün özellikleri, bulunduğu yer, yaşı ve müşterinin istediği teminatları öğrenmelisiniz. Çünkü herkesin sigorta yaptırmaktaki beklentileri daha farklı oluyor. Sadece bina veya ev sigortalanacaksa poliçe kapsamı değişiyor. Ancak konut sigortasına evdeki eşya, demirbaş ve çeşitli tesisatlar da dahil edilecekse, teminatlar daha farklı oluyor. Kiracılar sadece evdeki eşyalarını veya demirbaşları sigorta ettirebildikleri için bu konuda eşyaların risklerine göre değerlendirme yapılıyor. 

Bina veya konut için yapılacak sigortalarda ana teminatlar genellikle yangın, deprem ve sel gibi doğal afet veya kazalardan meydana geliyor.. Ancak isteğe bağlı olarak çeşitli ek teminatlar da poliçeye konulabiliyor. Sigorta konusu evde mülk sahibinin ikamet etmesi şart değildir. Kiracı olan evler için de konut sigortası yaptırılabiliyor.

23 soruda DASK!

DASK'a hasar ihbarı yağıyor!


Geri Dön