28 / 03 / 2024

Konut sitelerinde kiracılar aidattan sorumlu mu?

Konut sitelerinde kiracılar aidattan sorumlu mu?

Takvim Gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında konut sitelerinde kiracı tarafından ödenmeyen aidatın ev sahiplerinden istenip istenemeyeceğini kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...



Takvim Gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında konut sitelerinde kiracı tarafından ödenmeyen aidatın ev sahiplerinden istenip istenemeyeceğini kaleme aldı.

Konut sitelerinde kiracılar aidattan sorumlu mu?

Feride Hilal İmal, yazısında, "634 sayılı yasa gereği aidat ödemekle sorumlu olan kişi doğrudan kat malikidir. kiracı ile kat maliki arasındaki kira sözleşmesi sadece iki tarafı bağlayan bir sözleşme olduğundan, site yönetimini bağlamaz. Bu nedenle site yönetiminin öncelikle kiracıya müracaat etmek gibi bir zorunluluğu olmadığı gibi, kiracıya karşı hiçbir hukuki talepte bulunmasına da gerek yoktur" ifadelerini kullandı. 

Konut sitelerinde kiracılar aidattan sorumlu mu?

İmal, kira kontratında aidatı kiracının ödeyeceği yönünde bir anlaşmaya varıldıysa, kiracının aidatları düzenli şekilde ödeyip ödemediğinin kontrolünün ev sahibi tarafından yapılması gerekli olduğunu belirtti. İmal, "Yoksa site yönetimine kiracınızın ödemediği aidatlardan gecikme faizi ile birlikte sorumlu olursunuz" dedi.

Konut sitesi aidatları neye göre belirlenir?

Site aidatını ödemeyenlere icra takibi başlatılabilir mi?

Kirayı geciktiren kiracılar nasıl tahliye edilir?


Geri Dön