25 / 04 / 2024

Konut sitesi aidatlarında 2022 tarifesi!

Konut sitesi aidatlarında 2022 tarifesi!

2022 yılı site ve apartman aidat rakamları belli oldu. Belirlenen aidat rakamları ile İstanbul'un bazı ilçelerinde aidat oranları yüzde yüz arttı. İşte ayrıntılar...



2022 yılı site ve apartman aidat rakamları belli oldu. Asgari ücretteki yüzde 50 artışın ardından görevlilerin maaşlarına yapılacak zam, yüzde 50'yi aşan yıllık enflasyon ve faturalara gelen zamlar aidatların armasına neden oldu. Hal böyle olunca İstanbul'un bazı ilçelerinde aidat oranları yüzde yüz arttı.

Yasal sınırlama söz konusu değil

Posta Gazetesi'nden Meltem Kara'nın haberine göre, aidatlara yapılacak zamlar için yasal bir sınırlama söz konusu değil genellikle enflasyon, asgari yönetimce belirlenen farklı bir rakama göre belirleniyor. Sosyal imkanları geniş, güvenlik önlemleri artırılmış sitelerde son 1 senede ev aidat fiyatları ortalama yüzde 49 oranında artış gösterirken, site dışı apartmanlarda rutin temizlik ve ortak elektrik gideri gibi masrafları karşılamak için toplanan aidatlarda ortalama yüzde 41 oranında artış kaydedildi.

Konut sitesi aidatlarında 2022 tarifesi!

Toplantılara katılın

Aidatları belirlemek  amacıyla kat malikleri kurulu, senede bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, böyle bir zaman gösterilmemişse her takvim senesin ilk ayı içinde toplanıyor. Söz konusu toplantılar özellikle kasım ile şubat ayları arasında gerçekleşiyor. Yüksek aidat artışlarıyla karşılaşılmaması için mülk sahiplerinin bu toplantılara katılımı önem taşıyor. Çünkü bu kurul, maliklerin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasıyla toplanıyor ve oy çokluğuyla karar veriyor.


Geri Dön