19 / 03 / 2024

Konut ve iş yeri KDV indirimi için elinizi çabuk tutun!

Konut ve iş yeri KDV indirimi için elinizi çabuk tutun!

Geçtiğimiz sene Ekim ayında sona eren konutta KDV indirimi uygulaması bu yıl 5 Mayıs ayında yeniden başlatıldı. Konut ve iş yeri KDV indirimi sektörde büyük etki yarattı. 



Konut sektöründe KDV indirimi, Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile bu senenin başında da başladı. KDV indirimi konut sektöründe büyük heyecan yarattı. 

Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında iş yerleri "bina ve/veya bağımsız bölüm şeklinde olanlar" olarak yer aldı. Dolayısı ile İş merkezi binalarında da KDV oranında indirim yapıldı. Karar ile birlikte konut ve işyeri teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulanıyor. 

Yüzde 18 KDV oranının uygulandığı konutlar net alanı 150 metrekare ve üzerinde olanlar. Açıklanan bu karar ile birlikte, 500 bin TL’lik bir konutun 90 bin TL olan KDV bedeli, 40 bin TL’ye indirildi. 

KDV indirimi kampanyası için son gün 31 Ekim 2018 olarak açıklandı. Bu tarihe kadar yapılan konut ve işyeri tapu devir işlemlerinde indirim yapılacak. Sektör temsilcileri KDV indiriminin devam etmesi gerektiğini belirtiyorlar.

5 soruda konutta KDV indirimi 2018!

5 soruda iş yerinde KDV indirimi 2018!


Geri Dön