19 / 04 / 2024

Konut ve kira fiyatlarını düşürecek adım atıldı! Müjdeyi Bakan Kurum verdi! İşte detaylar!

Konut ve kira fiyatlarını düşürecek adım atıldı! Müjdeyi Bakan Kurum verdi! İşte detaylar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından kira ve konut fiyatlarını düşürecek adımı açıkladı. İşte detaylar!



OFİSLER KONUTA DÖNÜŞECEK!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Twitter sayfasından yaptığı açıklama ile 50 bin ofisin, konuta dönüştürüleceğini bildirdi. Türkiye genelinde 40 bin ofis, İstanbul genelinde de 10 bin ofis konut halini alacak. Eylül ayından itibaren de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut çalışması başlayacak.

Konut fiyatları ve kiraların düşmesi atılımına yönelik hamleleri hükümet tek tek yapıyor. Kentsel dönüşüm projelerine hız verilirken, diğer yandan da Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi eylül ayında gerçekleşecek. Yeni yapılacak konut sayısının 200 bini bulabileceği düşünülüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bununla da yetinmediklerinin altını çizerek, kira ve konut fiyatlarını aşağı çekecek yeni bir adım daha attıklarını açıkladı.

BAKAN KURUM DUYURDU: 50 BİN OFİS KONUT OLACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları aktardı; “Konut, kira fiyatlarını düşürmek için her adımı atıyoruz! İstanbul'da yaklaşık 1.5 milyon, ülke genelinde 4 milyon m² arz fazlası nedeniyle kiralanamayan ya da satılamayan OFİS, KONUTA DÖNÜŞTÜRÜLECEK! Bu, 50 BİN YENİ KONUT demek! Yönetmeliğimiz yayımlandı. Hayırlı olsun.”

İSTANBUL'DA 10 BİN OFİS DÖNÜŞTÜRÜLECEK  

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile "ticaret + konut" parsellerinde yer alan, iskan almış ama henüz inşa aşamasında olan ofis kullanımlı bağımsız bölümler, parseldeki toplam konut kullanımı yüzde 80'i geçmeyecek şekilde 1 Temmuz 2023 yılına kadar konuta dönüştürülecek.

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, söz konusu madde ile sadece İstanbul'da bu durumdaki toplam 1,5 milyon metrekare, ülke genelinde toplam 4 milyon metrekarelik ofis alanının talep edilmesi halinde konuta dönüştürülmesinin önü açılmaktadır.

Herkesin beklediği haber sonunda geldi! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

İŞKUR 8 bin TL maaşla personel alımı yapacak! İşte detaylar!

Peker Holding İstanbul’un kalbine yeni bir ofis projesi daha ekliyor!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön