20 / 04 / 2024

Konut yatırımında Esenyurt mu, Beylikdüzü mü?

Konut yatırımında Esenyurt mu, Beylikdüzü mü?

Emlak İstasyonu Özgün Ofis Broker’ı Özlem Bayrak, "Bin 100 civarında konut projesine ev sahipliği yapan İstanbul'da markalı konut sayısı 400 bini geçti. Beylikdüzü ve Esenyurt ilçelerinin yüzde 30'u markalı konutlardan oluşuyor" dedi.



ASLINDA her iki ilçe de birbiriyle iç içe diyebiliriz. 1999 Marmara depreminden sonra nitelikli konut projeleri ve site hayatına yönelen İstanbulluların, rağbet ettiği bölgelerin başında Beylikdüzü geliyordu. Bir dönem Büyükçekmece'ye bağlı olan bölge gelişimine paralel olarak beldeden ilçeye dönüştü. 

 

MARKALAR ESENYURTA HÜCUM ETTİ 

Esenyurt ile sınırı olan ilçede KİPTAŞ'ın yanı sıra kooperatiflerin girişimiyle hayat bulan siteler de yer alıyor. 1990'lı yıllarda İhlas Holding'in Marmara Evleri projesiyle dikkat çeken ilçede şu anda 40'a yakın markanın nitelikli konut projesi yer alıyor. 

 

95 BİN TL'YE DAİRE BULMAK MÜMKÜN 

Esenyurt ve Beylikdüzü özellikle ilk evini alacak çiftlerin bütçelerine uygun 1+1 ve 2+1 daireler bulması konusunda oldukça cazip imkânlar sunuyor. Esenyurt'ta satılık daireler ikinci el dahil 95 bin ile 650 bin lira arasında değişiyor. Beylikdüzü'nde ise bu fiyatların yüzde 5 -15 daha yüksek seyrettiğini söyleyebiliriz. 

                                 

Minimum 3 bin TL

BEYLİKDÜZÜ - Esenyurt'taki nitelikli konut projelerinde metrekare birim fiyatı 3 bin lira düzeyinden başlıyor. Bunun biraz altında seyreden fiyat aralığından ev bulmak da mümkün. Ama artık 2 bin lira düzeyinde konut kalmadı. 2014 yılında satışa sunulan Tekfen - HEP İstanbul ile Gül Yapı - Gül Park Yaşam projeleri Esenyurt'da değer kattı. 

 

Makyol - Beylikdüzü Yaşam Evleri de büyük ilgi gördü. Ulaşım yatırımları devam eden bölgede konut sahibi olmak isteyenler yüzde 80- 100'leri bulan eski prim değerlerini elde edemese de oturum amaçlı düşünceleri varsa alım yapabilirler. Kira çarpanları açısından bakıldığında markalı konut projelerinden daire satın alanların daha şanslı olduğunu söyleyebiliriz. Beylikdüzü ve Esenyurt, İstanbul konut stoğunda yabancıların en fazla ilgi gösterdiği ilçeler oldu. 



Geri Dön