18 / 04 / 2024

Konuta talep devam edecek!

Konuta talep devam edecek!

2016 yılında gayrimenkul sektörünü etkileyen dinamikleri değerlendiren Barış Dumankaya, kentsel dönüşüm ve yabancılara satışın gayrimenkul sektörünün canlı olmasındaki başlıca faktörler olduğuna dikkat çekti.



2016 yılında gayrimenkul sektörünü etkileyen dinamikleri değerlendiren Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Dumankaya, kentsel dönüşüm ve yabancılara satışın gayrimenkul sektörünün canlı olmasındaki başlıca faktörler olduğuna dikkat çekti. Dumankaya, Türkiye’de gayrimenkulün her zaman en istikrarlı sektör ve en güvenilir yatırım aracı olduğunu da belirtti.  


Barış Dumankaya konu ile ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Ülkemizde faizlerin düşmesiyle birlikte yatırım yapılacak fazlaca bir alan kalmadı. Dolayısıyla Türkiye’de gayrimenkulün en güvenilir yatırım aracı olduğuna dair güçlü ve haklı bir inanç var.”


“Ülkemizde gayrimenkulün fiyat artışı borsadaki çalkantılardan, altın ve dövizdeki iniş çıkışlardan bağımsız görülüyor ve bu nedenle de yatırım aracı olarak daha güvenilir görünüyor. Türkiye’de gayrimenkule uzun vadeli yatırım aracı olarak bakılıyor.  Son yıllarda konut satışlarına baktığımızda sadece barınma amaçlı konut alımları değil, konutu yatırım aracı olarak görüp üzerinde getiri sağlamaya dönük ciddi bir talepte söz konusu. Önümüzdeki yıllarda da konuta talep devam edecek.”


Açıklamasında kentsel dönüşüme ve yabancıya satış konusuna farklı bir pencereden bakılması gerektiğini belirten Barış Dumankaya, kentsel dönüşüm çalışmaları ile yarının insanının ihtiyacını karşılayacak nitelikte alanlar oluşturmanın önemine dikkat çekti. 


Dumankaya sözlerini şöyle tamamladı: “Yabancı yatırımcılar, yatırım seçenekleri arasında ülkemizden konut ve/veya ticari ünite alımını da her fırsatta değerlendiriyor. Bu noktada İstanbul bizim için marka değerini her geçen gün artıran önemli bir dünya şehri ve dünya markası. Projelerimizin yatırım geri dönüşünü ve ortaya koyduğumuz cazibe merkezlerini yabancı yatırımcılara anlatmak ve İstanbul’u dünya başkentleri arasında hak ettiği bir konuma taşımak için ekonomik ve siyasi istikrar ortamını korumak ve güçlendirmek için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz” 





Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Dumankaya, 2016'da gayrimenkul sektörünü etkileyen dinamikleri değerlendirdi. 

Barış Dumankaya, kentsel dönüşüm ve yabancılara satışın sektörün canlı olmasındaki başlıca faktörler olduğuna dikkat çekti. Dumankaya, "Türkiye'de gayrimenkule uzun vadeli yatırım aracı olarak bakılıyor. Son yıllarda konut yatırım aracı olarak görülüyor. Önümüzdeki yıllarda da konuta talep devam edecek" dedi. 


Posta


Geri Dön