24 / 04 / 2024

Konutmatik: Gayrimenkul satışını artırmanın teknolojik çözümü!

Konutmatik: Gayrimenkul satışını artırmanın teknolojik çözümü!

Kripton Ajans, yeni geliştirdiği Konutmatik sistemiyle sektörü canlandıracak. Konutmatik, satış ve pazarlama ağının oluşturulmasına imkan veriyor.



Ülkemizde üretimin son hızla devam ettiği inşaat sektöründe, yavaşlayan satışları tekrardan hızlandırmak için alternatif çözümlerin üretilmesi gerektiğini düşünen Kripton Ajans, yeni geliştirdiği Konutmatik sistemiyle sektörü canlandırmayı hedefliyor. Klasikleşen satış ve pazarlama tekniklerinin yerine son teknolojinin kullanıldığı mobil platformlar üzerine inşaa edilen Konutmatik, projelerin ihtiyaç duyduğu satış enerjisini sağlamanın yanı sıra geniş çapta satış ve pazarlama ağının oluşturulmasına imkan veriyor.


Konutmatik: Gayrimenkul satışını artırmanın teknolojik çözümü!


Müşterinin ayağına gidebilen bir sistem gerekiyor

Konutmatik ürünleri ile ilgili bilgi veren Ajans Başkanı Tunç AVCI “İnşaat projelerinin satışı bugünkü sistemde ayakkabı satan bir mağazadan farksız durumda ilerlemektedir. Halbuki rakip projelerin bu kadar çoğaldığı bir piyasada müşterileri ayağına bekleyen bir sistemin yanında, müşterinin ayağına gidebilen, dinamik yeni bir pazarlama tekniği büyük etki yaratacaktır. Yeni geliştirdiğimiz Konutmatik sistemi tam olarak bu fikrin üzerine inşaa edilmiştir.” dedi. 


Her inşaat projesi için ayrı ve özel olarak hazırlanan Konutmatik’ler, iOS ve Android tabanlı tabletler, mobil telefonlar ve dokunmatik Kiosk cihazlar üzerinde çalışıyor. Saniyelik stok kontrolleri ve mobil bildirimler sayesinde aynı anda internetin olduğu her yerde onlarca personelin üst düzey sunumlar yaparak talep toplayabilmesine imkan sağlayan teknolojik bir ürün ve yazılım sistemi. Özetle bu sistem, personellerin satış ofisinde hatasız ve etkili sunumlar yapmasının yanı sıra toplantı aldığı bir müşterinin makamına giderek satışı orada tamamlayabilmesine de imkan sağlıyor.


Yerli ve Yabancı yatırımcılara ulaşabilmenin anahtarı

Dünyanın en cazip bölgelerinden birinde yer alan ülkemizde yerli ve yabancı yatırımcıların gayrimenkul satın almasının önünde bir engel olmadığını belirten Tunç Avcı, inşaat proje pazarlama sistemindeki eksiklerin yerli projelerin yabancı yatırımcılara ulaşabilmesine engel teşkil ettiğini ve Konutmatik sisteminin bu noktada gelişen teknolojiyi kullanarak yatırımcılara ister aracılar vasıtasıyla ister direk ulaşabilme fırsatı verdiğini vurguluyor.


Konutmatik: Gayrimenkul satışını artırmanın teknolojik çözümü!


Örneğin Katar’da yaşayan bir yatırımcıyla A projesi için bağlantı yapıyoruz. Yatırımcı mobil telefon veya tabletine Appstore’dan Konutmatik aplikasyonunu indiriyor ve proje için özel oluşturulan şifreyi bir sefere mahsus girmesiyle beraber A projesinin satış kapısını aralamış oluyor. Projenin hakkında detaylı tanıtıma Arapça olarak ulaşabilen yatırımcı, dairelerin döviz bazında fiyatlarını ve satışa müsaitlik durumlarını anlık olarak görebiliyor. Kat planlarını inceleyebiliyor, proje tanıtım filmini veya canlı şantiye videosunu izleyebiliyor, dairelerin gerçek manzaralarını görüntüleyebiliyor. Hatta sistem içerisinden opsiyonlama isteği gönderebiliyor. Aynı şekilde yurtdışında yetkilendireceğiniz gayrimenkul danışmanları ve acenteler de saniyeler içerisinde sistemi kullanmaya başlayabiliyor.


Kaliteli sunum satışın en önemli halkası

Teknolojinin kullanıldığı sunumlar pratik ve etkileyici olmasıyla beraber satışta rakiplerin bir kaç adım önüne geçilmesini sağlıyor. 5 dakikalık bir eğitimle hemen kullanılabilecek kadar kolay bir arayüze sahip olan Konutmatik, satış ofisi içerisinde veya dışında etkili sunumlar yapabilmek için gelişmiş teknolojik cihazları kullanıyor. Sistem, sunumda ihtiyaç duyulan tüm materyalleri tek bir cihaz içerisinden pratik şekilde müşteriye aktarabilme olanağı sunuyor. İster tablet ve cep telefonu, ister tv veya projeksiyon, ister kiosk cihazlar vasıtasıyla satış yapabilme imkanı sağlıyor.


Pazarlamada boyut değiştirmek için 10 gün 

İnşaat reklam ve pazarlama alanında 10 yılı aşkın süredir hizmetler veren Kripton Ajans’ın son 2 yılda sektöre yeni satış ve pazarlama sistemleri getirmek için yoğunlaştırdığı çalışmalarının bir meyvesi olan Konutmatik projesi, Mobil Aplikasyon olmanın vermiş olduğu imkanlar doğrultusunda her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. 


Her inşaat projesinin kurumsal kimliğine göre özel olarak hazırlanan Konutmatik sisteminin ortalama 10 gün gibi bir sürede teslim edildiğini belirten Kripton Ajans başkanı Tunç Avcı’nın, “Konutmatik ile birlikte önümüzdeki yıllarda gayrimenkul satış ve pazarlama alanlarında çağ atlatacak, teknolojinin daha verimli kullanılmasını sağlayacak ürünler geliştirmeye devam edeceğiz.” sözleri bu alanda daha yapılacak çok işin olduğunun bir göstergesi sayılabilir.
 


Geri Dön