19 / 04 / 2024

Konutta 4 fırsat için son 3 gün!

Konutta 4 fırsat için son 3 gün!

Konut satışlarının artması, sektörün canlanması için başlatılan konut kampanyaları 31 Aralık'ta sona eriyor. 3 gün sonra İmar Barışı başvuruları sona erecek, ÖTV, KDV ve tapu harcı indirimleri kalkacak.



Gayrimenkul sektörünün canlanması, vatandaşların kolay şekilde ev alabilmesini sağlama ve ruhsatsız yapıların kayıt altına alınma için başlatan 4 kampanya da son günler. 31 Aralık'ta sona erecek kampanyalardan yararlanmak isteyen vatandaşların acele etmesi gerekiyor. 

Düzenlemelerin başında 13 milyon konutu kayır altına alacak imar barışı geliyor. Diğer bir yandan vatandaşın yeni konutta minimum 33 bin TL,  beyaz eşyada 300 TL, mobilyada ise bin TL tasarruf ettirecek ÖTV, KDV ve harç indirimleri geliyor.

1- İmar barışı 

Haziran ayında başlayan 31 Ekim'de sona erecek olan imar barışı uygulamasında başvuru tarihi 31 Aralık'a kadar uzatılmıştı. 13 milyon yapıyı yakından ilgilendiren imar affı kapsamında bu güne kadar 9 milyon 500 bin başvuru yapıldı. 

9 milyon 500 bin kişi imar barışından yararlandı!

2- Konutta KDV yüzde 8

31 Ekim tarihinde bitirilmesi planlanan ancak yıl sonuna kadar uzatılması yönünde yeni bir karar alınan KDV oranlarını yüzde 18’den 8’e indirilmişti. İndirim uygulamasından faydalanarak 500 bin lira değerinde bir ev alanlar yüzde 18 KDV'lik KDV oranına denk gelen 90 bin yerine, indirimle 40 bin liraya ödüyor. Bu durumda KDV’den 50 bin lira kar elde edilmiş oluyor.

Konut ve işyeri KDV harcı indirimi son günü 2018!

3- Tapu harcı yüzde 3’e indirildi

Sadece KDV indirimi değil tapu harcı tarafında da yüzde 4'lük bölüm yüzde 3’e indirildi. Bu uygulamada da takvim sene sonu olarak belirlendi. Mayıs'tan beri uygulanan yüzde 10'luk indirim ile 300 bin liralık bir konutta KDV'den 30 bin TL, tapu harcı tarafın 3 bin TL cepte kalıyor.

Tapu harcı indirimi son tarih 2018!

4- Konutta 0,98 faiz kampanyası

Aralık ayına bankaların konut kredisi faiz indirimleri damga vurdu. Birçok banka yüzde 0.98 faiz oranlarıyla konut kredisi kullandırırken indirime giden banka sayısı artmaya devam ediyor. Ziraat Bankası’nın ardından kampanyaya VakıfBank, HalkBank, İş Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım Bankası da destek verdiğini açıkladı.

Hangi bankalar faiz indirdi? İşte faizlerde son durum!

Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com


Geri Dön