19 / 04 / 2024

Konutta en cazip ilçe!

Konutta en cazip ilçe!

Kamu bankalarının konut kredi faiz ve finansman oranlarını yüzde 0,99'a çekmesinin ardından gözler konut piyasasında. İşte konutta en cazip ilçeler...



 

Merkez Bankası'nın son toplantısında 425 baz puanlık indirimi sonrasında faizler yüzde 24 seviyesinden yüzde 19,75'e kadar düştü. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, beklentilerinde üzerinde gelen indirim sonrasında geçtiğimiz hafta kredi faizlerinde beklenen indirim haberleri de gelmeye başladı.

 

YÜZDE 0,99'A ÇEKTİLER


Ziraat Bankası ile başlayan Vakıfbank ve Halkbank ile devam eden kredi faizleri indirimlerine söz konusu kamu bankalarının katılım bankaları da dahil oldu.

Bankalar 180 ay vadede 500 bin lira konut kredisinde faizlerini yüzde 0,99'a çekerken katılım bankaları da tutarı 250 bin TL'ye kadar olan konut finansman oranını, azami 180 ay vade için yüzde 1'in altına çekerek aylık yüzde 0,99 şeklinde belirledi.

45 BİN TL'LİK AVANTAJ


Özel bankalarında katılım göstermesinin beklendiği indirim seferberliği kapsamında yüzde 0,99 faiz oranı ile ev satın alınması halinde 100 bin lira 120 ay vadede 116 bin TL'lik faiz bedeli 71 bin liraya kadar iniyor. Bu da konut alıcısına 45 bin TL'lik avantaj sağlıyor.

EV HAYALİ İÇİN HAREKETE GEÇTİLER


Konut kredisi faizlerindeki düşüş konut hayalini yükselen faizlerden ötürü öteleyen çok sayıda vatandaşı da harekete geçirdi. İnşaat firmaları ile emlakçıların kapılarını aşındıran çok sayıda vatandaş indirimli oranlar üzerinden ev hayalini gerçekleştirmek için ilk adımı attı.

200 BİN TL'DEN BAŞLIYOR


Mega kent İstanbul genelinde satılıkta fiyat aralığı ortalamada ilçesine göre 200 bin liradan başlayıp 1 milyonun üzerine çıkıyor. Kiralık tarafında ise 800 liradan başlayıp 4 bin lira bandına kadar çıkıyor. Yine 1 milyon liralık bir konutun ortalama kirası 4 bin lira civarında iken söz konusu kira oranı ile geri dönüş süresi 20 yıl, 200 bin liralık 800 lira kiralı bir evin geri dönüşüm süresi de 20 yıl olarak karşımıza çıkıyor.

YATIRIM İÇİN EN CAZİP 3 İLÇE


Konut alacak vatandaşlar için İstanbul'un 39 ilçesine bakıldığında en cazip ilçe Beyoğlu olarak ön plana çıkıyor. İlçede satılık fiyatıyla kira gelirine bakıldığında geri dönüşüm süresinin 15 yılında altında olduğu belirtiliyor. Beyoğlu'nu 15 yılla Eyüpsultan, 16 yıl ile de Esenyurt takip ediyor. En uzun geri dönüşüm süresinde ise 32 yılla zirvede Bakırköy bulunuyor.

FİYATLARI DÜŞEN VE ARTAN İLÇELER


İstanbul'un 39 ilçesindeki satılık konut fiyatlarına bakıldığında ise en fazla artış Ataşehir, Beşiktaş, Avcılar, Bakırköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenler, Esenyurt,Fatih, Küçükçekmece, Sarıyer, Şişli ve Zeytinburnu'da gerçekleşti. Bayrampaşa, Adalar, Beykoz, Pendik ve Silivri'de ise fiyatlarda düşüş görüldü.

 

Konutta en cazip ilçe!

 

Konutta en cazip ilçe!

 

Konutta en cazip ilçe!

 

0.99 konut kredisi veren banka sayısı 5'e yükseldi!

İstanbul'da ilçe ilçe yatırımlık daire fiyatları!


Geri Dön