25 / 04 / 2024

Konutta en pahallı 50 ilçe!

Konutta en pahallı 50 ilçe!

Türkiye genelinde konut ortalama metrekare değerleri incelendi. Ortaya çıkan sonuçlara göre en pahallı konutlar kıyı kesimlerinde bulunuyor. Listenin en başında Beşiktaş yer alıyor...



Türkiye genelinde konut ortalama metrekare fiyatları değerlendirildi. Ortaya çıkan sonuçlar ise dikkat çekiyor. Konut fiyatlarının en pahalı olduğu ilk 50 ilçeye baktığımızda; liste kıyı kesimlerden oluşuyor. Turistik öneme sahip ve tatil için rağbet gören bölgelerde fiyatlar rekor düzeyde...

Zirve Sarıyer'in

Habertürk'ten Erdem Aktürk'ün haberine göre, listenin ilk sırasında İstanbul'un Beşiktaş ilçesi yer alıyor. Beşiktaş'ı ise Sarıyer ve Bozcada takip ediyor. Beşiktaş'ta konut metrekare fiyatları ortalama 14 bin 270 lira olarak hesaplanırken Sarıyer'de ise ortalama metrekare fiyatları ise 11 bin 350 lira. Çanakkale'nin bir ilçesi olan Bozcada'da ise metrekare fiyatları 8 bin 667 liradan başlıyor.

İstanbul’dan 27, İzmir'den 12 ilçe var

Tapusor.com Genel Koordinatörü Ömer Türkoğlu tarafından yapılan inceleme sonucunda İstanbul’dan 12 ilçe ilk 50'de yer almıyor. Açıklanan listeye göre, İstanbul’dan 27, İzmir'den 12 ilçe ve Muğla'dan 6 ilçe bulunuyor. Ankara'dan 2, Çanakkale, Antalya ve Yalova’dan ise birer ilçe yer alıyor.

 

Konutta en pahallı 50 ilçe!

 

Ankara'dan 2 ilçe

Türkiye'de en çok konut satışı gerçekleştirilen 2'inci il Ankara'dan tüm listede ve alt sıralarda sadece 2 ilçe bulunuyor. Ankara’da konut değerleri arasındaki farklılaşma ilçe değerini aşağı çekiyor.

Bodrum'da fiyatlar 8 bin 104 lirayı geçti

Bodrum'da metrekare fiyatları 8 bin 104 lirayı geçti. Sezonluk kiralama gelirlerinin yüksek olması, yabancı talebi, gurbetçi ilgisi  İzmir  ve Muğla’ya yönelik taleplerin, yazlıkların bu bölgeye kaymasına neden oldu. Tanıtım faaliyetlerinin artması kıyı şeridi ilçelerde değerleri arttırdı.

Türkoğlu, Antalya için "Bölgedeki değer artışları yatırım amaçlı olarak arayışta olan kişilerin de bölgeye yönlenmesini tetiklerken değer değişimine de yukarı yönde ediyor. Özellikle konut sektöründe işlemler ve değerlerdeki durgunluk bu akışın hızlanması için önemli etkenler arasında yer alıyor" açıklamasında bulundu.


Geri Dön