26 / 04 / 2024

Konutta KDV indirimi için son günler!

Konutta KDV indirimi için son günler!

Gayrimenkul sektörünün desteklenmesi amacıyla 8 Mayıs'ta başlatılan KDV indirimi için sayılı günler kaldı. Fırsatı kaçırmak istemeyenlerin acele etmesi gerekiyor.



Mayıs 2018’de başlayan ve yıl sonuna kadar devam edeceği açıklanan KDV indirimi için sayılı günler kaldı. Vatandaşın konut alımını kolaylaştıran kampanya konut satışlarını artırmıştı.

KDV yüzde 8’e inmişti

Konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18’lik KDV’nin 31 Ekim’e kadar yüzde 8’e indirilmesine karar verilmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan kampanyanın yıl sonuna kadar devam edeceği açıklanmıştı.

50 bin lira cepte kaldı

500 bin liralık bir evin yüzde 18 KDV ile satıldığı düşünüldüğünde vatandaşın indirim öncesi bu eve ödeyeceği KDV 90 bin lirayken, indirimle 40 bin liraya düşüyor. Kampanya kapsamında 50 bin lira vatandaşın cebinde kalıyor. 

Son 6 gün

KDV indirimi Mayıs ayı başında sadece konutlar için açıklanırken, yaklaşık 2 hafta sonra ofis ve dükkan gibi ticari birimler de bu kapsama alınmıştı. 31 Ekim'e kadar ek uzatma verilen kampanyadan ticari ünite satın alanlar da önemli bir imkan sağladı.

Konut almak isteyenler elini çabuk tutsun!

Konutta 4 fırsat için son 10 gün!


Geri Dön