25 / 04 / 2024

Konutta Kovid-19 etkisi!

Konutta Kovid-19 etkisi!

Ankara Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü Başkan Yardımcısı Yeşim Tanrıvermiş, Türkiye'nin gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeşim Tanrıvermiş'în öngörüsüne göre, Türkiye gayrimenkulde cazibe merkezi olmayı sürdürecek.



Ankara Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü Başkan Yardımcısı Yeşim Tanrıvermiş, Türkiye'nin gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye'nin atılacak doğru adımlarla gayrimenkulde cazibe merkezi olmayı çok uzun zaman sürdürebileceğine vurgu yaptı. 

Konutta Kovid-19 etkisi!

Tanrıvermiş, bütün dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de koronavirüs salgınının ciddi sonuçlarının olduğuna dikkat çekti.

Bu durumun gayrimenkul sektörüne olan yansımalarına ilişkin konuşan Tanrıvermiş, "Etkilerin tam anlamıyla belirli olduğunu söylemek mümkün değil. Hala süreç devam ediyor. Bu yüzden süreci kısa, orta ve uzun vadede değerlendirmek lazım" açıklamasında bulundu. 

Konutta Kovid-19 etkisi!

Tanrıvermiş, gayrimenkul sektörü için en büyük riskin geri ödemelerde meydana gelme ihtimali olan problemler olduğuna vurgu yaparak, sektörde gelecek senelerde küçülme beklendiğinden, bu riski engelleyecek tedbirler alınması gerektiğinin altını çizdi. 

Türkiye'nin doğru adım atarak gayrimenkulde cazibe merkezi olma özelliğini çok uzun zaman sürdürebileceğine vurgu yapan Tanrıvermiş, "Türkiye yabancının her koşulda yatırım yapmak isteyeceği bir ülke. Türkiye'ye gelen yabancıların da gayrimenkul sektöründe doğru kişilerden hizmet alması ve doğru yönlendirilmesi önemli" dedi. 

Gayrimenkulde tüketici tercihlerdinde meydana gelen değişime de değinen Tanrıvermiş, "Sektörde ikincil konut ve yazlıkların daha çok tercih edildiğini söyleyebiliriz. Özellikle salgınla birlikte tarım ve kırsal alana ciddi bir talep oldu. Kırsal alanda yaşama, organik ve sağlıklı beslenme bunu kendiliğinden geliştirdi. Bu talep beklenen bir şeydi" ifadleerini kullandı. 

Konutta Kovid-19 etkisi!

Tanrıvermiş, uzaktan ve esnek çalışma fırsatı bulunanlar için kırsalda yaşamanın iyi bir alternatif olabileceğine dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu:

"Eğer şehirde yaşamak zorundaysanız o zaman da kente yakın yerlerde müstakil konutları tercih edebilirsiniz. Şu an tüketici tercihleri de bu yönde, insanlar daha çok bahçeli müstakil alanlarda yaşamayı, benzer durumlarda kısıtlamalar olduğunda ellerinde böyle bir alternatifin olmasını istiyorlar."

Konutta Kovid-19 etkisi!

Tatil tercihleri de değişti

Kovid-19 pandemisinin, tüketicinin tatil tercihlerini de değiştirdiğini belirten Tanrıvermiş, "İnsanlar oteller yerine müstakil yerleri, otelde kalacaksa da bahçe katı, süit odaları, kendine ait havuzu olan yerleri tercih ediyorlar. Yaylalar, doğayla iç içe olan alanlar da ciddi talep görüyor" diye konuştu.

Konutta 'doğa' modası!

Gayrimenkul sektöründe büyük dönüşüm!

Koronavirüs bahçeli ev satışlarını artırdı!

 


Geri Dön