23 / 04 / 2024

Konutta Türkiye için kazanç vakti!

Konutta Türkiye için kazanç vakti!

Gayrimenkul sektörü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da desteği ile konutta yeni bir kampanya başlıyor. 



‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ adı verilen kampanya bugün başlarken, 31 Ekim’e kadar kampanya devam edecek. Kampanyada konut fiyatlarında yüzde 20’ye varan indirimler gerçekleştirilecek. Yine kampanya ile yüzde 2.75’e kadar çıkan konut kredisi faizleri 120 ayda 0.98’e düşürüldü. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın önemli katkı sunduğu kampanyada; Emlak Konut GYO, İlbank, KİPTAŞ, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (GYODER), Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) üyeleri yer alıyor.

Sektörün temsilci örgütlerinin katılımıyla hayat bulan kampanyaya bu birliklere üye olmasa da pek çok firmanın katkı sunması bekleniyor. İlerleyen günlerde kampanyaya dahil olan şehir ve proje sayısında büyük artışlar yaşanması bekleniyor..

TOKİ’den arsa satış atağı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ankara, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Nevşehir, Sivas, Tekirdağ, Van ve Yalova illerinde toplam 1 milyon 884 bin metrekare büyüklüğünde 176 adet arsayı satışa sundu. Muhammen bedeli yaklaşık 974 milyon lira olan arsalar ‘açık artırma’ yöntemi ile satılacak. Müzayede 11 Eylül 2018 tarihinde, saat 13:30’da TOKİ’nin  Ankara  Bilkent’teki merkezinde ve  TOKİ  İstanbul Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek. 

Büyük indirim 21 Eylül’de başlıyor

TOKİ tarafından borcunu erken  ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan indirim kampanyasının bu yıl ikincisi başlıyor. TOKİ’den yapılan açıklamada, indirim kampanyasına başvuruların 21 Eylül’de başlayacağı açıklandı. 


Geri Dön