26 / 04 / 2024

Konutta yeni rekor beklentisi!

Konutta yeni rekor beklentisi!

2020'nin ilk 8 ayında 1 milyon 25 bin konut satıldı. Sektör temsilcileri yılın geri kalanında 500 bin daha konut satılabileceğini ve yeni bir rekor kırılarak satışların 1.5 milyona ulaşabileceğini söylüyor...



Ekonominin V şeklinde toparlanması, refah seviyesinin yükselmesi konut satışlarını 1 milyon 25 bine ulaştırdı. Bu rakamın gelecek aylarda da yükseleceği, 2020’de 1.5 milyon satış rakamının aşılacağı öngörülüyor. 

Yeni Akit'te yer alan habere göre; koronavirüs salgınının büyük ölçüde bertaraf edilmesi, hayatın normale dönmesi konut satışlarını rekora götürdü. 2020'nin ilk 8 ayında konut satış rakamı 1 milyon 25 bin oldu. Ekonominin hızla toparlanmasının ve halkın alım gücünün artmasının satışları da da yukarı çekeceği tahmin ediliyor. 

Yeni bir rekor kırılabilir

Ekonomistler, 4 ayda 500 bin daha konut satmanın mümkün olduğuna dikkat çekiyor. Ayrıca “Oturum ya da yatırım için daire alan alana. Yeni bir rekora yürümeyi, önemli bir başarı daha elde etmeyi, 2020’de 1.5 milyon barajını geçmeyi önleyecek bir durum yok ortada” öngörüsünde bulunuyorlar. Konuta gelen yoğun talep inşaat sektörü temsilcilerini mutlu etti. 

Konutta yeni rekor beklentisi!

Nitekim yaz döneminin sektör adına verimli geçtiğini dile getiren İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, konut satışlarında artış ivmesinin sürdüğünü belirtti. Durbakayım, şunları kaydetti: 

“Son 3 ayda 600 bin adet satış gerçekleşti. Böylece son bir yıllık toplam satış miktarına 2 milyon sınırına bir adım daha yaklaştık. Ağustos ayında piyasadaki aylık konut kredisi faiz oranları tekrar yüzde birin üzerine çıktı. Ancak konut üreticileri bankalarla yaptığı anlaşmalar sonucunda birçok projelerindeki vade oranlarını aylık yüzde 0.64 -0.80 seviyesinde sabitledi. Aradaki farkı ise kendi bütçelerinden karşılayarak konut ihtiyacı olanlara bir fırsat daha sundu. Konut üreticilerinin bu desteği uzun süreli yapamayacağı ortadadır. Bu nedenle mevcut düşük faiz fırsatları bitmeden yararlanmak gerekir.”

Konut satışları yüzde 42,6 arttı!

Konut satışları 1 milyonu geçti!


Geri Dön